ŽELITE BLIZANCE: Evo kako da vam se ostvari želja

Poznato je da žene koje odu na vještačku oplodnju imaju veću šansu da dobiju blizance od onih koje zatrudne prirodnim putem

Autor I.S. - Objavljeno 2017-06-19 13:28:00

Postoje neke stvari koje mogu da povećaju mogućnost dobijanja blizanaca, iako dosta toga zavisi od genetike. Na primjer, ako ste u familiji imali slučajeve bliznačke trudnoće, velika je vjerovatnoće da ćete dobiti dvojke ili trojke.

Drugi faktori koji može da utiče su nacionalnost i godine. Afro-amerikanke i Azijatkinje imaju veće šanse da zatrudne sa blizancima nego bjelkinje. Blizanci su češći kod starijih i žena sa prekomjernom težinom. Prema nedavnoj studiji žene sa tjelesnim indeksom (BMI) od 30 i više imaju veće šanse da dobiju blizance.

Postoje savjeti koji mogu da vam pomognu da dobijete blizance na prirodan način.

1. Mnogo veće šanse da dobiju blizance imaju starije žene. Godine, međutim, povećavaju rizik od pobačaja.

2. Povećan unos dijetetskih proizvoda može da bude od pomoći. Žene sa adekvatnim unosom mliječnih proizvoda povećavaju za pet puta šansu da dobiju blizance.

3. Nastavak dojenja. Ukoliko dojite i želite da dobijete blizance, trebalo biste da odložite odvikavanje djeteta od sise. Jedna studija pokazala je da su mame koje su nastavile da doje, imaju devet puta veću šansu da dobiju blizanci.

4. Ukoliko zatrudnite odmah nakon prestanka uzimanja kontraceptivnih pilula. Dok se vaše tijelo vraća na normalnu ovulaciju, vaša šansa da zatrudnite sa blizancima se povećava.

#bebe #blizanci #trudnoća #savjeti