Vujošević: Sada je to Sarajevo, Beograd možda posthumno

Bivši trener Partizana i aktuelni selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Duško Vujošević bit će proglašen počasnim građaninom Kantona Sarajevo.

Autor J.A. - Objavljeno 2018-05-07 19:18:00

Gradske vlasti u Sarajevu odlučile su da dodjele laskavo priznanje srbijanskom stručnjaku kao znak zahvalnosti za sve što je uradio za košarkašku selekciju BiH.

“To je prvi put u mom životu da me neki grad proglašava počasnim građaninom. Možda ću posthumno i u Beogradu to da postanem, ali za života je to Sarajevo. To je sigurno veliko priznanje i velika obaveza i ja to priznanje prihvatam i tumačim ne samo kao ono što sam uradio kao selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, nego kao razumijevanje nekog mog cjelokupnog rada i životnog angažovanja, koji nije najčešće bio u Sarajevu, ali je nekim tangentama, sticajem raznih okolnosti u kojima se zemlja nalazila, dodirivao Sarajevo. Oni su to prepoznali, cijene i smatram da je to zaista jedna velika obaveza, zato što je i to priznanje upravo toliko veliko”, rekao je Vujošević za Sport klub.

Vujošević za sada uspješno predvodi “Zmajeve” u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo i trenutno ima realne šanse da napravi veliki uspjeh i nađe se na svjetskoj košarkaškoj smotri.

#duškovujošević #koŠarka #priznanje #gradsarajevo #selektor #počasnigrađanin