Više neće moći pjevati: Sinan Sakić otežano govori i hoda, 24 sata je pod ljekarskim nadzorom

Zbog teške bolesti Sinan Sakić, na veliku žalost, više neće moći da pjeva

Autor A.B. - Objavljeno 2017-10-26 14:40:18

Kako otkrivaju ljekari, zbog jetrene encefalopatije (hepatične kome), od koje je obolio, pogoršava se funkcija mozga zato što jetra nije sposobna da ukloni otrove iz krvi.

- Pjevača je zahvatio treći stadijum ove bolesti, što znači da ima oštećenja motoričkih funkcija, otežano govori i hoda. On je na intenzivnoj njezi Kliničkog centra Tuzla, gdje je 24 sata pod ljekarskim nadzorom. Zahvaljujući doktorima i porodici, Sinan je uspio da poslije dužeg perioda stane na noge i napravi nekoliko koraka - kaže izvor Kurira. Iako je životno ugrožen, on se kao heroj bori da dobije ovu bitku. Međutim, osmijehom krije veliki bol, natečen je zbog terapije, a ugrađen mu je i port za primanje infuzije na vratu. Prema ljekarskim prognozama, Sakić će morati da se odrekne boemskog načina života, koji je vodio dok nije pao u bolničku postelju.

- Nažalost, Sinan više neće moći da pjeva jer je bolest izazvala poremećaj funkcije govora. Ako to uspije da savlada, neće smjeti da nastupa jer bi to moglo da bude kobno po njegov život. Sakić je toga svjestan, ali ne želi da se preda. Nada se da će jednog dana ponovo napraviti veliki koncert i okupiti svoju publiku, za koju živi. Njegovoj porodici je najbitnije da on bude dobro, a supruga Sabina se ne odvaja od njega otkad je prebačen u bolnicu. I u ovim najtežim trenucima najveća žena mu je najveća podrška - kaže izvor iz bolnice..

Pjevačeva kćerka Đulkica Sakić Amzić  je potvrdila da je Sinanu bolje: - Očekujemo da će se oporaviti i da će uskoro ponovo biti s nama. Danas je mnogo bolje! .

Izvor:Avaz
 

#sinansakić #bolest #oporavak #pjevač