U gašenju požara na Biokovu uključit će se vojska

Novoizabrani župan splitsko-dalmatinski Blaženko Boban u ponedjeljak je potvrdio da će se tijekom dana i vojska uključiti u gašenju požara u Tučepima i na Biokovu, o čemu je razgovarao s dopredsjednikom Vlade i ministrom obrane Damirom Krstičevićem.

Autor I.S. - Objavljeno 2017-06-19 13:17:00

"Ja se nadam kako će tijekom dana doći i vojska pomoći u gašenju ovog požara koji se digao visoko (na Biokovu) te do njega ne mogu doći vatrogasna vozila, a ministar Krstičević mi je rekao kako bi se mogla uključiti vojska noseći naprtnjače", rekao je Boban novinarima prilikom službenog preuzimanja dužnosti od dosadašnjeg župan splitsko-dalmatinskog Zlatka Ževrnje.

Po Bobanovim riječima do sada je na gašenju požara na Bikovu poviše Podgore i u Tučepima sudjelovalo više od 300 vatrogasaca kojima je zbog zamora potrebna smjena te se tijekom dana očekuje dolazak vatrogasaca iz Istre i unutrašnjosti Hrvatske, navodi Hina.

Boban je naglasio kako je na novoj dužnosti imao "vatreno krštenje" jer je jučer cijeli dan proveo na požarištu iznad Podgore, a danas će poslijepodne otputovati u Tučepe gdje su zbog noćašnjeg požara evakuirani turisti iz tri hotela Jadran, Neptun i Tamaris te dio stanovnika istočnog dijela grada.

"Slika je jako nezgodna, jučer su evakuirani turisti iz hotela u Podgori, a noćas su evakuirani turisti iz tri hotela u Tučepima i tako, što se tiče turista, ružna slika odlazi u svijet", kazao je.

#pozar #biokovo #vojska #gašenje