SNSD se oglasio povodom smrti Davida Dragičevića

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izražava najiskrenije saučešće porodici tragično preminulog Davida Dragičevića i poziva nadležne institucije da profesionalno i u najskorijem roku utvrde sve relevantne činjenice i razriješe ovaj slučaj.

Autor E.H. - Objavljeno 2018-04-16 18:24:00

“Ovom prilikom želimo podsjetiti javnost da je naš odnos prema ovom slučaju odmah iskazao predsjednik naše stranke Milorad Dodik koji je, poslije razgovora sa porodicom i na njihov zahtjev, tražio i obezbijedio da se izvrši nova obdukcija i da se dodatno analiziraju svi detalji istrage i utvrde činjenice” navodi se u saopštenju SNSD-a.

“Takođe, želimo jasno osuditi postupke određenih ljudi i organizacija koji su od samog početka politizovali i zloupotrijebili ovaj tragični slučaj i iskrenu bol i patnju porodice. Smatramo da ovo nije pitanje za političke partije, već za Tužilaštvo, kojem ovom prilikom pružamo podršku i pozivamo da profesionalno i transparentno razriješi slučaj” navedeno je.

SNSD smatra da državni organi moraju dobiti priliku da profesionalno obave svoj posao i pozivamo ih na hitnu reakciju, a od Tužilaštva očekujemo i da u najskorijem roku ožalošćenoj porodici pruži sve odgovore na njihove prigovore u vezi sa određenim licima zaposlenim u državnim organima.

SNSD insistira da se jasno utvrdi odgovornost pojedinaca i nosioca funkcija u nadležnim institucijama, a gdje za to postoje razlozi.

 

#snsd #daviddragićević #ubistvo #istraga #miloraddodik