Reisu-l-ulema Kavazović: Budite blagi prema ljudima, ojačajte sebe vjerom u Boga

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je tradicionalnu bajramsku čestitku u kojoj je pozvao vjernike da ramazanske ibadete nastave provoditi i u narednih 11 mjeseci, da budu blagi prema ljudima, ojačaju sebe vjerom u Boga i ljude, da istraju u dobru te da ne klonu duhom.

Autor J.A. - Objavljeno 2018-06-14 11:42:00

Kavazović je kazao kako su vjernici još jednom pokazali da mogu postići svaki cilj kada ovladaju sobom i vode se snagom vjere.

- Iza nas je mjesec odricanja i žrtve, mjesec koji nas uči da se bez žrtve ne mogu postići veliki ciljevi. U blagoslovljenim danima koji su iz nas, tragali smo za Božijom milošću i oprostom, jačali sebe, porodicu, džemate i društvo, pokazali solidarnost sa siromasima i onima koji su u potrebi, iftarili u bratskoj ili porodičnoj atmosferi, a naše džamije su bile osvijetljene prisustvom vjernika. Dokaz je to postojanja vjere u našem narodu – kazao je.

Naglašava kako se nada da će vjernici vrijednosti vjere isticati i nakon ramazana jer su one važne tokom cijele godine.

- Neka se ramazanski ibadet prepozna i u danima i mjesecima koji su pred nama. Budite blagi prema ljudima, ojačajte sebe vjerom u Boga i istrajte u dobru, ne klonite duhom - kazao je reisu-l-ulema Kavazović.

Podsjetio na obilježavanje Dana šehida.

- Drugi dan Bajrama obilježava se kao Dan šehida. To je dan kada se sjećamo onih koji su položili svoje živote za zemlju Bosnu. Bože, molimo te da našu zemlju učiniš sigurnom, kao i sve zemlje svijete. Svim muslimanima i muslimankama želim sretne i berićetne bajramske dane. Provedimo ih s porodicom, prijateljima i komšijama. Bajram šerif Mubarek Olsun - kazao je Kavazović.

#reisu-l-ulemakavazović #bajramskacestitka