NOVI DETALJI JEZIVE TRAGEDIJE: Pred očima dječaka (7) nestala cijela njegova porodica, vrištao i molio za pomoć!

Policija je saopštila detalje jezive tragedije kod Napulja u kojoj su poginuli jedanaestogodišnji dečak i njegovi roditelji

Autor A.B. - Objavljeno 2017-09-13 19:05:00

Nesreća se dogodila na Flegrejskim poljima. Četvoročlana porodica obilazila je ovaj uspavani supervulkan Solfatara, kada je Lorenco Zaramela (11)  ušao u zabranjeni dio i propao kroz jedan krater vulkana Solfatara.

Njegov otac inženjer Masimilijano Karer (45), pokušao je da spasi sina, ali se  ispod njega urušila zemlja, a krater se proširio i on je propao u rupu iz koje su izbijali gasovi i para.

Tada je Ticijana Zaramela (42) pokušala da izvuče sina i supruga međutim kako je zemlja nastavila da se urušava i nju je zadesila ista sudbina, prenosi Kurir.

Vulkan Solfatara je dio Flegrejskih polja koja su puna malih kratera takozvanih fumarola odakle povremeno izbijaju vreli gasovi. Vjeruje se da sin i roditelji umrli od gušenja.

Njihov mlađi sin Alesio (7) preživio jer je skamenjen posmatrao kako mu stradaju brat i roditelji i nije ulazio u zabranjenu oblast. On je jedini sjvedok ove užasne tragedije.  
 
Neki turisti su primijetili dječaka kako vrišti i plače, dozivajući u pomoć. Spasioci su došli veoma brzo, ali nije bilo spasa za majku, oca i dječaka.  

Njega je preuzela socijalna služba i psiholog dok ga ne preuzme baka po majci.
 
"Ili je došlo do manje eksplozije ili je zemlja jednostavno popustila pod njihovom težinom i upali su kroz rupu. Nađeni su u ograđenom dijelu", izjavio je portparol vatrogasaca Luka Kari, i dodaje da je jedan od mogućih uzroka nesreće je i taj što je posljednjih dana padala jaka kiša, pa je moguće da je površina vulkana omekšala.

#tragedija #policija #nestanak #napulj