Na groblju Vlakovo klanjana dženaza Irhamu Čeči

U prisustvu rodbine, prijatelja, saradnika i poznanika danas je na groblju Vlakovo u Sarajevu klanjana dženaza-namaz i obavljen ukop Irhama Čeče, novinara i savjetnika za medije člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića.

Autor J.A. - Objavljeno 2017-06-06 15:57:00

Čečo je izgubio život u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u subotu u blizini Hadžića kod Sarajeva.

Od Čeče su se danas na groblju Vlakovo, između ostalih, oprostili član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ambasador Republike Turske u BiH Haldun Koc.

U ponedjeljak naveče je u prostorijama Centra za kulturu Dobrinja – vila Hadžihalilovića održana komemoracija Irhamu Čeči.

Književnik Elis Bektaš oprostio se od Čeče riječima: “Bio je dobri čovjek koji je svojim odlaskom postao dobri duh.”

Komemoraciji je prisustvovao veliki broj Čečinih prijatelja-novinara, ali i onih koji su imali priliku da sarađuju sa njim.

Irham Čečo je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se u poslijepodnevnim satima u subotu dogodila kod Hadžića u blizini Sarajeva. U nesreći su učestvovala dva vozila, teretni kamion i putničko vozilo.

Čečo je rođen 1975. godine u Foči, a pisao je za magazine “BH Dani” i “Stav”. Ranije je radio i kao savjetnik u Uredu visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH. Završio je Fakultet političkih nauka u Sarajevu.

#irhamčečo #dženaza