Hrvatica bivšeg momka ubila, drugi umro od predoziranja

Varaždinskog bajkera Nikolu Turiću ubola je nožem u vrat, u noći s 14. na 15. juna, njegova bivša djevojka Nuša Bunić. Od posljedica je preminuo prije dva dana.

Autor E.H. - Objavljeno 2017-06-19 13:33:00

Razlog zbog kojeg je Nuša Bunić napala omiljenog varaždinskog bajkera dosad nije poznat. Policiji je Bunić, piše Varaždinski.hr, ispričala da je Nikolu ubola u samoodbrani, a protiv njega je podnijela i kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja.

“Klijentica nije iznosila odbranu, ali mogu vam potvrditi da je podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja”, rekao je advokat Nuše Bunić, Domagoj Krpina.

Stručnjaci kažu da se pokušaj silovanja ili silovanje može dokazati na dva načina: tragovima sperme ili ozlijedama vagine.

Bunić se trenutno nalazi u istražnom zatvoru, a protiv nje je službeno podnesena kaznena prijava zbog pokušaja ubistva, ali djelo za koje se sumnjiči bit će, zbog smrti Nikole Tureka, prekvalificirano.

Poznanici kažu da je bila problematična i prije nego što je ubila Tureka, a okidačem za njeno ponašanje smatraju smrt bivšeg dečka koji je prije tri godine umro od predoziranja. Poznanici su ispričali da je bio problematična i tokom školovanja u jednoj privatnoj gimnaziji.

“Nuša ima manjak pouzdanja i opsesivno je ljubomorna. Voli živjeti na rubu, eksperimentirati, a mišljenja mijenja iz dana u dan. Ona je tempirana bomba”, kaže njezin poznanik.

Stručnjaci kažu kako su brojni razlozi iz kojih je Bunić mogla napasti Nikolu Tureka: od ovisnosti i psihičkih poremećaja do samoodbrane.

#nušabunić #ubostvo #nikolaturić