Detalji ubistva u Jagodini: Ubica se krio ispred ulaza u zgradu, prijatelji mladog advokata u šoku

Mladi jagodinski advokat Nemanja Stojanović (26) ubijen je rano jutros oko 3 sata ispred zgrade u kojoj je stanovao u ulici Braće Dirak u Jagodini

Autor I.S. - Objavljeno 2017-09-13 15:07:00

Njega je ubica sačekao skriven ispred ulaza u zgradu i, kada je naišao, ispalio tri hica.

Zbog velike količine krvi koja je ostala ispred zgrade gdje se dogodio zločin, predpostavlja se da je prvi hitac Nemanju pogodio u srce ili veći krvni sud.

Nakon toga, hladnokrvni ubica, je sa dva hica u glavu, u kriminalnom žargonu, "ovjerio" svoju žrtvu na veoma svirep način.

Nemanja je zavšio Pravni fakultet u Kragujevcu i bio je zaposlen kao pripravnik u advokatskoj kancelariji svog oca Miroslava, poznatog jagodinskog advokata.

Prijatelji mladog advokata u šoku su zbog užasne vijesti.

"Bio je mladić velike energije, lep, elokventan, sa željom da se dokazuje. Šta se isprečilo na tom putu niko sad ne zna" kaže Nemanjin prijatelj i dodaje da on nije imao neprijatelje.

"Znamo da Nemanja nije imao neprijatelje. Takođe, dobro je znao ko je ko u Jagodini i nije davao povoda za ovako nešto" prokomentarisao je prijatelj mladog advokata.

Nemanja Stojanović

Nemanja je, kako kažu, imao vjerenicu iz susjednog grada i planirao je svadbu.

"Skoro smo se sreli. Govorio je da mu je sve super, kao i da je počeo i težim slučajevima na poslu da se bavi" kažu njegovi poznanici.

Komšije iz zgrade u kojoj je mladi advokat živio kažu da nisu čule pucnjavu, već buku i policiju u 5 sati ujutru.

"On je odličan mladić. Nikada nisam čuo da je povisio glas. Znam ga kao dobrog komšiju. Ne znam šta je mogao da bude uzrok za ovakvo ubistvo, bio je tek na početku karijere" kaže jedan Nemanjin komšija.

Jagodinski i pomoravski advokati obustavili su danas rad zbog svirepog ubistva mladog advokata. Oni su održali  protest ispred Višeg suda i pozvali državne organe da što prije razriješe slučaj.

#nemanjastevanović #advokat #ubistvo #jagodina #protesti #zgrada #neprijatelji