Video 4-mjesečne bebe kojoj buše uši podigao prašinu

Nedavno podijeljen video četveromjesečne bebe koju je mama odvela na bušenje ušiju ponovno je otvorio često raspravljanu temu o bušenju ušiju kod male djece

Autor I.S. - Objavljeno 2017-07-18 11:31:00

U videu koji kruži internetom, četveromjesečna beba kojoj buše uši, očito je uznemirena dok sjedi u maminom krilu. Otkako se video proširio društvenim mrežama, ponovno su se otvorila pitanja o bušenju uši kod male djece. 

Većina roditelja se slaže da se djetetu ne bi trebalo bušiti uši, posebno ako je vidno uznemireno i uplašeno. S druge strane, mama četveromjesečne djevojčice, Rebekah Musson - čvrsto brani svoju odluku

"Je li plakala? Da, koju sekundu. No, žalim li za tom odlukom? Ne. Moja kćer voli svoje naušnice i puno je lakše probušiti uši dok je još beba, nego jednom kad odraste", rekla je Rebekah.

Nakon što je primila mnogo komentara da bušenjem uši zlostavlja svoje dijete, Rebekah je rekla: "Zaista ne znam kako bi se ovo moglo opisati kao zlostavljanje djeteta. Boljelo ju je na sekundu i to je bilo to. Po društvenim mrežama, svi opisuju bušenje uši kao zlostavljanje djeteta, a nijedna osoba uživo nije mi rekla ništa negativno, naprotiv, naslušala sam se samo lijepih komentara."

O bušenju uši puno se raspravljalo, a na kraju krajeva, ova odluka je na roditeljima. Međutim, većina stručnjaka savjetuje roditelje da ovu odluku ipak donesu kada dijete bude malo starije, a najvažnije od svega je da bušenje uši odradi profesionalna osoba i da se koriste sterilni instrumenti, što nam je objasnila i pedijatrica Alemka Jaklin Kekez"Teško je reći kad je pravo vrijeme za bušenje, no najvažnije je da se koriste sterilni instrumenti kako ne bi došlo do infekcije, a također da se spriječi prijenos hepatitisa C. Također treba paziti da se mjesto uboda sekundarno ne inficira; nije loše staviti dezinficijens koji se smije koristiti kod djece."

#video #beba #uši #bušenje