Vasković: “LSD u urinu” potvrdio ko su saučesnici u ubistvu Davida

Naručioci ubistva, ubice i njihovi saučesnici upali su u sopstvenu zamku: Htjeli su Davida optužiti da je narkoman, kljukajući ga LSD-ijem, ali je taj LSD njih raskrinkao, piše Slobodan Vasković na svom blogu.

Autor J.A. - Objavljeno 2018-05-16 08:36:00

“Lukač je istakao da je posebna sjednica Narodne skupštine o smrti Davida Dragičevića imala efekta zato što se čula istina, a, kako je naveo, bez istine nema pravde. On je dodao da ništa nije sakriveno, niti može da bude, kao što hoće da se predstavi u javnosti”, riječi su Dragana Lukača koje je prenio EuroBlic.

Ukoliko je Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, kada je rekao da se u Narodnoj skupštini “čula istina”, mislio na nastup Davora Dragičevića, onda je njegova prethodna izjava potpuno tačna, smatra Vasković.

Ukoliko je mislio na svoj devedesetominutni nastup pun laži, poluistina, bijesa, manipulacija i nasilništva, onda je njegova izjava EuroBlicu samo još jedna laž u nizu mnogih koje je izrekao.

Pažljivo sam, piše Vasković, ponovo pregledao kompletan istup Lukača u Narodnoj skupštini RS i utvrdio da je rekao i bar jednu istinu: Onda kada je čitao reobdukcioni nalaz doktora Ivice Milosavljevića (VMA).

“Metabolici LSD-ija mogu se dokazati u urinu najkasnije pet dana nakon korišćenja, dok se THC (marihuana) može naći u urinu i više od sedam dana nakon korišćjenja”, pročitao je Lukač u parlamentu dio Milosavljevićevog reobdukcionog nalaza.

U reobdukcionom nalazu doslovno piše sledeće: “Hemijsko-toksikološkim srkinigom urina ustanovljeni tragovi prisustva THC (metabolik marihuane) i LSD, sredstava zlouptrebe, ukazuju da je pokojnik pre smrti koristio navedena sredstva. Metaboliti LSD-ija mogu se dokazati u urinu najkasnije pet dana od korišćenja, dok se THC može naći u urinu i više od sedam dana nakon korišćšenja”, naveo je doktor Milosavljević.

Doktor Milosavljević je reobdukciju tijela ubijenog Davida Dragičevića uradio 28.03.2018. godine: Ako je tada izuzeo i urin koji je testirao, to znači da je David koristio LSD 23.03.2018. godine. I da je tog datuma bio živ.

Ako je doktor Milosavljević koristio uzorke urina izuzete 25.03., kada je Željko Karan radio obdukciju, onda je, prema tim nalazima, David koristio LSD najkasnije 20.03.2018. godine, što znači da je tog datuma bio živ.

Pitanje je zašto Lukač nije primijetio ove činjenice, kao što je pitanje i zbog čega na sjednici Narodne skupštine nije, uz obdukcione nalaze, pročitao i Potvrdu o smrti koju je izdao Karan i u kojoj je eksplicitno navedeno da je smrt Davida Dragičevića nastupila 18.03.2018. godine u četiri časa ujutro?!

U reobdukcionom nalazu doslovno piše sledeće: “Hemijsko-toksikološkim srkinigom urina ustanovljeni tragovi prisustva THC (metabolik marihuane) i LSD, sredstava zlouptrebe, ukazuju da je pokojnik pre smrti koristio navedena sredstva. Metaboliti LSD-ija mogu se dokazati u urinu najkasnije pet dana od korišćenja, dok se THC može naći u urinu i više od sedam dana nakon korišćšenja”, naveo je doktor Milosavljević.

Nije to Lukač učinio, jer zna da je nemoguće da neko ko je mrtav 18.03. koristi LSD 20.03. ili 23.03.!!! Ili u periodu od 20.03.-23.03., vremenu u kojem je David Dragičević likvidiran; I jer zna da je Potvrda o smrti naručena od Karana, koji ju je napisao po zadatku – kako bi pokušao prikriti da je David likvidiran!

Budimo jasni: David je bio živ sve do, najranije 20.03. ove godine, odnosno 23.03., a u periodu od 18.03.-20/23.03. je kljukan LSD-ijem. Drugo objašnjenje ne postoji.

Kljukali su ga oni koji su ga pretukli, oteli, mučili i, na kraju, udavili/likvidirali.

Naručioci ubistva, ubice i njihovi saučesnici upali su u sopstvenu zamku: Htjeli su Davida optužiti da je narkoman, kljukajući ga LSD-ijem, ali je taj LSD njih raskrinkao!!!

Pitanje za Lukača, Ćuluma, Ilića “koji sve znaju” glasi: Gdje je bio Živi David Dragičević između 18.03. i 20.03., odnosno 23.03.?

Lukač je na sjednici Narodne skupštine ustvrdio da je forenzičar iz Slovenije sa sigurnošću od 80 posto utvrdio da je u Kuću na Laušu ušao David Dragičević, kobne noći 18.03.

Istina je da je forenzičar u nalazu naveo da su “proporcije tijela odgovarajuće, ali da je lice nepepoznatljivo”.

Riječ je o Gregoru Kovaču, sudskom vještaku iz Celja.

Njegov nalaz je potpuno bezvrijedan i netačan: Odjeća osoba koje te noći ulaze u kuću (tri osobe) i one koja izlazi iz nje (jedna osoba) ne odgovara odjeći koju je David imao na sebi u noći 17/18.03. ove godine.

Lukač je tvrdio na sjednici parlamenta da je David bio u toj kući, čiji je suvlasnik Đorđe Rađen, u ulici Velimira Janjetovića Janje, ali to nije istina.

Lukač je slagao; To je dokazao i tim Siniše Kostreševića, načelnika Uprave krim policije, a ne samo moj tim.

Nejasno je zbog čega Kostrešević još uvijek nije saslušao Lukača koji nemilosrdno laže o boravku Davida u kući na Laušu, ali i Darka Ilića, koji je to isto učinio na pres konferenciji 26.03., kada je pokušao kriminalizovati žrtvu Ubistva.

Sve dosad navedeno svjedoči da su Dragan Lukač, Darko Ilić, Darko Ćulum, Željko Karan, Đorđe Rađen… saučesnici u ubistvu Davida Dragičevića, jer prikrivaju ubice i egzekutore.

Na sjednici parlamenta Lukač je govorio i o snimcima sa Trga Krajine na kojima se vidi David Dragičević, 18.03., u ranim jutarnjim časovima.

On je elaborirao dvojicu maloljetnika, koji sjede i dočekuju Davida, tvrdeći da su nevini, ali ni riječi nije rekao odd rugoj dvojici sa tog snimka koji dočekuju Davida na početku Gospodske ulice, nakon što je on otišao od dvojice maloljetnika. Zašto?

Uz brojne sulude i lažne optužbe koje je iznio na račun potpisnika ovih redova, Lukač je rekao da sam objavio kako je “David Dragičević otet sa Trga Krajine”.

Potom me je “demantovao” tvrdeći da je, nakon boravka na Trgu Krajine, viđen u kafeu “988”, pa, potom, ponovo u Gospodskoj ulici, da su ga snimile kamere sa Komercijalne banke, NLB banke (zgrada “Ekvator”, 02 časa i 38 minuta).

Pri tom je zaboravio reći da se na snimcima iz “988” jasno vidi, po Davidom licu, da nije koristio nikakve teške opijate. D li treba da mu kažem da je isto utvrdio i Kostreševiće Tim za istragu?!

Potpuna je neistina da sam u tekstu “NOVI VIDEO: Četiri osobe sačekale Davida na Trgu Krajine 18.03. u 2 časa i 25 minuta”, naveo da je David otet sa Trga Krajine; Dapače, naveo sam da odlazi prema Gospodskoj ulici.

“Za to vrijeme, prva dvojica (oni ispred “Boske”), sa kojima se pozdravio, dižu se i prilaze na desetak koraka od Davida i druge dvojice, koja su ga presrela u Gospodskoj ulici.

U 2.26 časova iz Jevrejske ulice prvoj dvojici prilazi još jedna osoba i stoji tu s njima. Sve to vrijeme David razgovara sa ovom dvojicom u Gospodskoj ulici. U 2 časa 28 minuta i 38 sekundi svi su još tu, razgovaraju u dvije grupe.

Svi nestaju sa snimka u 2 časa 29 minuta i 40 sekundi, s tim što dvojica, koja su dočekali Davida ispred “Boske”, odlaze prema Gospodskoj za Davidom (2 časa 29 minuta i 37 sekundi), a onaj koji je došao iz Jevrejske u 2 časa 29 minuta i 5 sekundi odlazi prema parku “Petar Kočić”.

“Ovaj snimak označava početak akcije otimanja Davida Dragičevića”, naveo sam u pomenutom tekstu.

Znači, jasno sam naveo da “odlaze prema Gospodskoj za Davidom (2 časa 29 minuta i 37 sekundi)”, iz čega je jasno da i David odlazi u Gospodsku.

Naveo sam i da je to početak akcije otimanja Davida Dragičevića, a ne sam čin otmice. Postoji razlika između “početka akcije otimanja” i samog “akta otmice”; Nije Lukač baš toliko glup da tu razliku ne razumije, ali njemu je cilj manipulacija i laž, a ne istina.
I da se razumijemo, u posjedu sam snimka Davida Dragičevića iz kafea “988”, koji je vrlo kratak; David Dragičević se u kafeu “988” zadržao svega 20 sekundi!

Snimak još neću objaviti, ali pitanje za Lukača glasi: Prije nego je u javnost izišao sa “tajmingom kretanja Davida Dragičevića” da li je urađeno vještačenje tačnosti vremena koje te kamere pokazuju?!

Važno je navesti da je Lukač u Narodnoj skupštini RS, nakon rafalnog “pucanja čireva u glavi” izjavio da nije tačno da je ikada rekao da David Dragičević nije ubijen.

RTRS, 10.05.2018.: Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je u Narodnoj skupštini Srpske da nije tačno da je izjavio da David Dragičević nije ubijen, kako se navodi u pojedinim medijskim napisima. Lukač je naglasio i da nikada nije rekao da je riječ o samoubistvu, odnosno da uopšte nije kvalifikovao ovaj slučaj.

“Јoš uvijek mogu da potvrdim da nisu utvrđeni elementi krivičnog djela za sada, ali nikada nisam kvalifikovao da je samoubistvo, niti sam pričao o zadesu”, rekao je Lukač na posebnoj sjednici na kojoj se razmatra stanje bezbjednosti u Banjaluci i Srpskoj – “Pravda za Davida – pravda za sve”.

Umjesto bilo kakvog pitanja ili komentara na stoti put Lukačevo ponovljeno “Јoš uvijek mogu da potvrdim da nisu utvrđeni elementi krivičnog djela za sada”, nekoliko slika sa reobdukcije.

Kompletan tekst koji sadrži UZNEMIRUJUĆE fotografije pročitajte na ovom LINKU.

#vasković #blog #daviddragićević #lsd #raskrinkavanje #ubistvo #draganlukač