Vaš balkon uz malo truda može biti najljepši u komšiluku

Uz ovih par savjete, vaš balkon će zablistati. Pogledajte slike i bićete inspirisani da već sutra izvršite izmijene na vašem balkonu.

Autor A.P. - Objavljeno 2018-05-26 14:05:00

Uz malo truda možete i vi imati najljepšu terasu u komšiluku

Uz malo truda i kreativnosti, od terase je moguće napraviti pravu oazu u centru grada.

Naravno, imajte u vidu ograničenja, poput prostora i budžeta, ali znajte da i mala terasa može izgledati fantastično.
Ima mnogo stilova koji se mogu uklopiti u vaš životni stil: minimalizam, morski stil, tropski, skandinavski ili neki drugi – na vama je šta ćete izabrati. Prije nego što se opredijelite za stil, prvo razmislite šta želite, da li vam je potrebno mjesto gdje ćete objedovati dok je lijepo vreme ili prostor u kom ćete se zavaliti i opuštati nakon napornog radnog dana.
Možete prilagoditi dvjema namjenama, na vama je da odlučite. 
Zatim razmislite o materijalima, najpopularniji materijali za namještaj za terase su ratan, gvožđe, plastika, aluminijum i drvo. Ako vam je terasa na udaru sunčevih zraka i kiše, vodite računa da materijali koje koristite budu otporni na vodu i sunce.
Sto, stolica, biljke – već je to dovoljno da napravite svoju oazu u centru grada. Za romantične večeri dodajte svijeće, lampe i fenjere. Na zid zakačite policu na koju možete rasporediti knjige, ukrasne činije i sitnice.

Ako ste sa ljetovanja donijeli kamenčiće sa plaže, rasporedite ih u činije ili saksije za cvijeće. Ako ne znate koju boju da odaberete, žuta je uvek pravi izbor za terasu jer donosi vedrinu, svježinu i optimizam.
Šta reći, budite kreativni i smislite šta činiti sa svojim balkonom dodatno. 
Pod pokrijte specijalnim pločicama koje liče na drvo ili još jednostavnije i jeftinije – stavite stazu. Možete napraviti morsku oazu tako što ćete kupiti stazu u plavoj boji, bijele stolice i nabaviti nekoliko nautičkih motiva, poput sidra. Ili, napravite tropski raj kupovinom šarenog tekstila, jastučića za stolice u jarkim bojama, a pomoći će vam i mnoštvo biljaka.

Od detalja su zanimljivi gajbica koja može da “glumi” sto, samo je išmirglajte i obojite u neku jarku boju. Drvena klupa donosi šarm i toplinu, samo na nju nabacajte mekane jastučiće.

Savjet plus: Francuski balkon ne ostavlja mnogo prostora za ukrašavanje. Najlakši način da ga oplemenite je uz pomoć cvijeća, pa rasporedite raznobojne saksije sa cvijećem, najbolje da budu u živopisnim bojama.

 

 

#balkon #minimalizam #stil #morski #sto #stolica #drvo #biljke

Vezani clanci

ENTERIJER-EKSTERIJER

NAJČEŠĆE GREŠKE KOJE PRAVITE PRILIKO...

Većina nas ne bavi se profesionalno uređenjem enterijera zbog čega je u redu napraviti nekoliko dizajnerskih grešaka s vremena na vrijeme. Ono što tre...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-04-18 09:18:00

ENTERIJER-EKSTERIJER

Solarni krov stiže - jeftiniji od cr...

Kompanija Tesla Elona Maska otvorila je prednarudžbine za svoj solarni krov koji koji bi trebalo da košta 21,85 dolara po kvadratnom metru.
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-04-10 12:59:00

ENTERIJER-EKSTERIJER

Rus od 37 kvadrata napravio pravo “m...

Interijer ovog izvrsno uređenog stana osmislio je sam vlasnik Alexey Polikarpov uz pomoć dizajnerice Alexandre Emilove. Riječ je o malom jednosobnom s...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-04-04 14:56:00