UZEIR JE PO DOBROTI NADMAŠIO SVE Sahranjen otac Darija Srne

U Metkoviću, na gradskom groblju svetog Ivana Nepomuka, sahranjen je Uzeir Srna, otac kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srne, ali što je važnije, kako svi kažu, "plemenit, dobar, osjećajan čovjek".

Autor J.A. - Objavljeno 2016-06-14 12:47:00

Naravno, pravilo je da se o pokojniku govori najbolje, što se tiče Uzeira brojni su svjedoci da se radilo o zaista jedinstvenom čovjeku, koji je u životu mnogo propatio, pa i u posljednje vrijeme kad ga je shrvala neizlječiva bolest s kojom se borio tri godine.

Uzeir Srna pokopan je na tih, dostojanstven način, na groblju iznad Metkovića, uz ganutljive riječi obiteljskog prijatelja Tonća Jerkovića.

Jela Martinac, majka člana stožera Nikše Martinca, kazala je:

"U životu sam susrela mnogo dobrih ljudi, pokojni Uzeir ih je sve nadmašio po svojoj dobroti."

Na posljednjem ispraćaju bila je kompletna rodbina, Darijo Srna je s obitelji stigao iz Pariza (posebni let do Mostara), došla je i velika delegacija HNS-a, sućut su kapetanu reprezentacije i njegovima izrazili brojni nogometaši, posebno generacija suigrača Darija Srne iz juniorskih dana Hajduka.

"Znao je Darijo da mu otac odlazi", rekao je izbornik hrvatskereprezentacije Ante Čačić, "ali ipak ovo je težak udarac za našeg kapetana i njegovu obitelj. Kad se Darijo vrati u kamp, dogovorit ćemo se kako ćemo dalje. Vidim, pogodila ga je očeva smrt, bez obzira na tu neizbježnost, Darijo je baš shrvan."

Delegacija HNS-a je stigla iz Pariza, ali djelomično i iz Zagreba. Tu je bila i delegacija sindikata nogometaša Dario Šimić i Mario Jurić, zapaženi su bili Mario CarevićVlatko ĐolongaDanijel VuškovićTomislav ErcegMate BilićMario BožikovićJurica PuljizHrvoje VejićJakov Surač. Naravno, i Mate Lončar, stalni pratitelj kapetana Srne, pa bliski prijatelji Goran Boljat i Marko Bralić

Posebnu pozornost izazvali su svojim dolaskom Mario Stanić i Igor Štimac, koji je Darija Srnu praktično od vremena kad je bio dječak pomagao, savjetovao i vodio do afirmacije. Iz Ukrajine je stigao Igor Duljaj, bivši igrač Šahtara, koji je sad pomoćni trener u tom klubu…

 

#srna #otac #sahrana

Vezani clanci

NOGOMET

Palmieri prelazi u Čelsi kao zamjena...

Engleski premijerligaš Čelsi blizu je dovođenja lijevog beka Rome Emersona Palmijerija (Palmieri), prenosi britanski The Sun.
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-01-18 20:22:00

NOGOMET

U Dortmundu bijesni na Wengera nakon...

Uprava Borussije Dortmund bijesna je na trenera Arsenala Arsena Wengera nakon onoga što je rekao na konferenciji za novinare o njihovom fudbaleru Pier...
Autor: I.S. - Objavljeno 2018-01-18 15:14:00

NOGOMET

Hasanović sporazumno raskinuo ugovor...

Vezni fudbaler Dino Hasanović potpisao je sporazumni raskid ugovora sa FK Željezničar.
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-01-18 15:12:00