U Zenici otvorena samostalna izložba "Blue Art 2016 - HIBA MUSTAFIĆ“

Poznata i cijenjena umjetnica iz Sarajeva Hiba Mustafić, u saradnji sa frankfurtskom agencijom "MerisCon Art - Hari Maslić", predstavila je sinoć svoja umjetnička djela u Street Cafe-u, u Zenici.

Autor J.A. - Objavljeno 2016-10-16 10:01:59

Na izložbi je predstavljeno 30 djela različitih formata, motiva i tehnika nastalih zadnjih pet godina. Većinom su na slikama motivi iz prirode inspirirani ljepotom pejsaža.

Izložbu je pred brojnim gostima,ljubiteljima likovne umjetnosti, otvorio akademski slikar iz Zenice Tomislav Perazić, dok je Miroslav Pilj moderirao program izložbe.

"Stvaralački opus Hibe Mustafić oblikovali su prije svega vlastita želja i potreba da unutarnje emocije artikuliše putem osobenog slikarskog postupka i izričaja kroz umjetničke forme.U njenim djelima uočavaju se elementi ekspresionističke palete boja i tek pokoji monohromni prikaz. Njena je i apstrakcija jednako konkretna; sve te finalne ili nedovršene forme ispunjene bojom, povremeno razlivene i izvan platna, i to uglavnom u nijansama i plave, zelene ili crvene, podsjećaju na ekspresionističke majstore", kazao je slikarstvo Hibe Mustafić fra Petar Perica Vidić, slikar i član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Od priznanja koje je ova umjetnica dobila izdvajamo "Zlatni kist“ za 2015. godinu na 12. Međunarodnoj likovnoj koloniji “Savski cvijet“, u Brčkom.

Hiba Mustafić višegodišnja je članica Udruženja likovnih umjetnika "Paleta Ćulhan“. Od 2014. godine Predsjednica je Udruge Likovnih Umjetnika HKD Napredak Sarajevo. 

 

 

 

 


 

#hibamustafć #zenica #izložba

Vezani clanci

IZLOZBE

Otvorena izložba FreeDom u Historijs...

Izložba fotografija FreeDom večeras je otvorena u Historijskom muzeju u Sarajevu. 
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-04-12 20:38:00

IZLOZBE

Tradicionalna uskrsna 'Napretkova' l...

Tradicionalna izložba radova u raznim likovnim tehnikama, koju povodom velikog hrišćanskog blagdana Uskrsa priređuje Udruga likovnih umjetnika Hrvatsk...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-03-26 22:03:00

IZLOZBE

Izložba fotografija Velije Hasanbego...

Izložba fotografija “Lično” autora Velije Hasanbegovića otvorena je u Istočnom Novom Sarajevu, saopćio je CRS.
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-03-26 19:50:00