U Zenici otvorena samostalna izložba "Blue Art 2016 - HIBA MUSTAFIĆ“

Poznata i cijenjena umjetnica iz Sarajeva Hiba Mustafić, u saradnji sa frankfurtskom agencijom "MerisCon Art - Hari Maslić", predstavila je sinoć svoja umjetnička djela u Street Cafe-u, u Zenici.

Autor J.A. - Objavljeno 2016-10-16 10:01:59

Na izložbi je predstavljeno 30 djela različitih formata, motiva i tehnika nastalih zadnjih pet godina. Većinom su na slikama motivi iz prirode inspirirani ljepotom pejsaža.

Izložbu je pred brojnim gostima,ljubiteljima likovne umjetnosti, otvorio akademski slikar iz Zenice Tomislav Perazić, dok je Miroslav Pilj moderirao program izložbe.

"Stvaralački opus Hibe Mustafić oblikovali su prije svega vlastita želja i potreba da unutarnje emocije artikuliše putem osobenog slikarskog postupka i izričaja kroz umjetničke forme.U njenim djelima uočavaju se elementi ekspresionističke palete boja i tek pokoji monohromni prikaz. Njena je i apstrakcija jednako konkretna; sve te finalne ili nedovršene forme ispunjene bojom, povremeno razlivene i izvan platna, i to uglavnom u nijansama i plave, zelene ili crvene, podsjećaju na ekspresionističke majstore", kazao je slikarstvo Hibe Mustafić fra Petar Perica Vidić, slikar i član Akademije nauka i umjetnosti BiH.

Od priznanja koje je ova umjetnica dobila izdvajamo "Zlatni kist“ za 2015. godinu na 12. Međunarodnoj likovnoj koloniji “Savski cvijet“, u Brčkom.

Hiba Mustafić višegodišnja je članica Udruženja likovnih umjetnika "Paleta Ćulhan“. Od 2014. godine Predsjednica je Udruge Likovnih Umjetnika HKD Napredak Sarajevo. 

 

 

 

 


 

#hibamustafć #zenica #izložba

Vezani clanci

IZLOZBE

Završen 15. Međunarodni sajam ekolog...

U Bihaću je u subotu završen 15. Međunarodni sajam ekologije EKOBIS 2017., koji je ove godine, kako kažu organizatori, okupio preko 250 izlagača iz ze...
Autor: I.S. - Objavljeno 2017-09-19 12:27:00

IZLOZBE

BOJANKA ZA ODRASLE: Oslobodite se st...

Jučer (11. 09.) u sarajevskoj Vijećnici promovirana je peta po redu bojanka za odrasle – kreativna antistres terapija, autorice Narcise Turković
Autor: I.S. - Objavljeno 2017-09-12 12:17:00

IZLOZBE

Izložba ‘Kako zasladiti gorak život’...

Izložba ‘Kako zasladiti gorak život’ Aleksandra Saše Bukvića, na kojoj će publika uz skulpture od papira i crteže moći pogledati i petnaestominutnu vi...
Autor: I.S. - Objavljeno 2017-09-09 20:17:00