U sarajevskom hotelu "Holiday" počelo snimanje filma "Suosjećanje za đavola"

U sarajevskom hotelu "Holiday" danas je počelo snimanje filma "Suosjećanje za đavola" kanadskog reditelja Guillaume de Fontena. Film je inspirisan istinitim događajima i temelji se na autobiografiji francuskog novinara Paula Marchanda koji je tokom 1992. i 1993. godine izvještavao iz opkoljenog Sarajeva

Autor I.S. - Objavljeno 2018-02-02 19:31:00

Glavne uloge u filmu tumače Niels Schneider, Ella Rumpf i Vincent Rottiers.

Film "Suosjećanje za đavola" je koprodukcija Monkey Pack Filma iz Francuske, Go Filmsa iz Kanade, Nexus Factoryja iz Belgije i bosanskohercegovačke produkcijske kuće SCCA/pro.ba. 

"U ovom filmu uronit ćemo u stvarnost ratnog dopisnika koji se dnevno suočava sa brutalnošću rata i životom u opsadi. Rastrzan između profesije novinara i ličnog osjećaja bespomoćnosti, Paul preispituje značenje novinarske objektivnosti i neutralnosti", rekla nam je producentica Amra Bakšić-Čamo.

Radnja filma se odvija u ratnom Sarajevu, a s obzirom na to da je bolnica "Jezero" jedan od značajnih vizuelnih simbola staradanja Sarajeva i njegovih građana planirano je da u ovom filmu bolnica bude autentično prikazana.

Snimanje će trajati do 16. marta ove godine na različitim lokacijama i odvijat će se u cijelosti u Sarajevu. Snimanje ovog filma podržala je i Vlada Kantona Sarajevo.

#sarajevo #hotel #film #snimanje #holiday #suosjećanjezađavola