U požaru u Los Angelesu uništeni domovi i vinarija u luksuznom naselju Bel Air

Ogromni požar koji je zahvatio južnu Kaliforniju uništio je najmanje šest domova u luksuznom naselju Bel Air u Los Angelesu, zaprijetivši stotinama drugih i spalivši jedan objekt u vinariji koju posjeduje milijarder Rupert Murdoch

Autor E.H. - Objavljeno 2017-12-07 12:17:00

Ovaj požar pod nazivom "Skirball", koji je izbio u srijedu ujutro, do večeri je spalio više od 60 hektara zemlje u blizini velikih imanja u Bel Airu, te je samo pet posto tog požara obuzdano, izvještava Reuters.

Vatrogasci su se borili da sačuvaju domove u vrijednosti od više miliona dolara koji su se nalazili na putu vatre, a autoput San Diego (405) zatvoren je za oba pravca.

Murdochova vinarija Vinogradi Moraga evakuisana je u srijedu ujutro kada se vatra proširila na njeno područje, rekla je glasnogovornica. Očevici su kasnije vidjeli kako jedan objekt na tom imanju gori, dok su vatrogasci pokušavali ugasiti vatru.

U okrugu Ventura, oko 80 kilometara sjeverozapadno od Los Angelesa, više od 1.000 vatrogasaca se bori s najvećim požarom, kojem je dato ime "Thomas", a koji je već uništio više od 150 domova i prijeti hiljadama drugih.

Guverner Kalifornije Jerry Brown proglasio je vanredno stanje, čime su oslobođena državna sredstva i resursi za pomoć vatrogascima.

#losanglese #pozar #rupertmurdoch