Turski glumac Okur slomio nogu na snimanju serije "Alija"

Na snimanju turske serije „Alija“, glumac Yurdaer Okur, koji igra glavnu ulogu i lik prvog rahmetli predsjednika Republike BiH slomio je nogu, te mu je jutros na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) pružena ljekraska pomoć

Autor A.B. - Objavljeno 2017-09-08 15:12:00

Okur se dobro osjeća, a na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a pregledao ga je prof. dr. Ismet Gavrankapetanović, kojeg je inače, direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović prije mjesec smijenila sa mjesta šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju, te protiv kojeg je, do sada iz samo sebi poznatih razloga, podnijela dvije disciplinske prijave.

Štaviše, od njegovih kolega, kako bi oblatila njegovo ime, iako je riječ o najboljem hirurgu, tražila je da protiv njega podnesu optužnicu, što su isti odbili uraditi. Kako saznajemo, Okur je povrijedio skočni zglob na desnoj nozi, te mu je stavljen plastični gips.

- Glumac Okur je dobro. No, s obzirom na prijelom, uradit ćemo mu i Magnetnu rezonancu – kazao je naš izvor s KCUS-a.

Inače, Turska mini-serija o životu Alije Izetbegovića snima se od početka avgusta na različitim lokacijama u Sarajevu, Mostaru, Tarčinu, Blagaju, Konjicu i Počitelju. Ova nesreća desila se tokom snimanja na lokaciji u Tarčinu.
 

#turska #bih #noga #lom #snimanje #serija #yurdaerokur