Trend koji nikad neće izaći iz mode

Modni trendovi koji iz godine u godinu dominiraju ulicama su zaista rijetki – prije svega zbog proste činjenice da se danas novi trendovi rađaju i umiru brzinom svjetlosti, pa je zaista teško izboriti se sa konkurencijom. Prugice su jedan od tih trendova i to ne bez razloga

Autor M.B. - Objavljeno 2018-04-12 11:47:00

Baš kao i prethodne godine, i one godine prije nje, pa i one godine prije te, pruge, štrafte i linije raznih debljina i boja jedan su od glavnih dezena koji biraju trendseterke širom svijeta.

Prije svega, u modi su crno-bijele štrafte koje sjajno izgledaju same po sebi, ali i u kombinaciji sa drugim bojama. Ima nečeg u jednostavnosti ovog dezena što privlači žene već godinama i čini pruge must have printom svakog valjanog proljetnog i ljetnjeg garderobera.

U isto vrijeme, prugice su i na lošem glasu jer navodo dodaju kilograme i čine da izgledate deblje što može, ali ne mora da bude slučaj – ako odaberete odgovarajući kroj haljine, bluze ili suknje, pruge zapravo mogu da učine čuda po pitanju figure. I to u pozitivnom smislu, naravno.

Iako crno-bijela elegancija dominira, za djevojke koje vole da unesu malo boje pruge su takođe dobar odabir jer vam omogućavaju da eksperimentišete sa bojama, a da pritom ne pretjerate – jer, za razliku od drugih dezena pruge su same po sebi toliko jednostavne da trpe razne boje.

#moda #trendovi #modnitrendovi #prugice