Test ličnosti: Da li si Indigo osoba?

Indigo osobe – natprosječno inteligentne i nadarene osobe, ali ujedno i rođeni majstori… Indigo djeca / osobe posebna su upravo po tome što pokazuju neobične psihološke osobine i načine ponašanja. Od rane dobi počinju apstraktno razmišljati, nadareni su za razne aktivnosti i često znaju čak i više od svojih roditelja

Autor I.S. - Objavljeno 2017-12-29 13:57:00

Odgovarajte sa Da i Ne.

1. Da li se smatrate (ili vas drugi smatraju) natprosječno inteligentnom osobom?

2. Da li ste vrlo kreativna osoba, imate mnogo ideja i interesa, volite sami izrađivati stvari itd.?

3. Uvijek morate znati ZAŠTO je nešto takvo kako jeste ili ZAŠTO morate uraditi nešto što vam se kaže?

4. Bili ste prilično buntovni u školi, teško ste prihvatali autoritete ili ste se osjećali buntovno, ali se niste usudili reagovati zbog roditelja?

5. Da li ste još od djetinjstva imali neobjašnjiva stanja poput neraspoloženja, depresije i osjećaja bespomoćnosti (takva stanja su mogla varirati od tuge do dubokog beznađa, a bila su praćena i suicidalnim mislima ili mislima o smrti)?

6. Da li smatrate da vam je prvi dio života (djetinjstvo i pubertet) bio težak period?

7. Imate li problema / poteškoća u radu u velikim organizacijama, uslužno orijentisanim poslovima, otpor prema autoritetima i uređenju posla na principu hijerarhije?

8. Da li preferirate poslove u kojima ste ravnopravan partner, vođa i možete raditi potpuno samostalno?

9. Da li često osjećate kako je cijeli svijet jedna porodica i nije vam svejedno šta se događa drugom čovjeku na drugom kraju Zemlje?

10. Sposobni ste duboko saosjećati sa ostalima ali opet ne podnosite nečiju glupost?

11. Da li se ubrajate u osobe koje su ili ekstremno emotivno osjetljive (koje se lako mogu rasplakati, rastužiti itd.) odnosno sa druge strane skoro nikada ne izražavate svoje emocije (ljudi vas svrstavaju u emotivno hladne osobe)?

12. Da li ste u nekim fazama svog života imali napade bijesa ili ljutnje često bez nekog značajnog povoda?

13. Da li je politika nešto potpuno nezanimljivo za vas – imate osjećaj da vaš glas ionako nema nekog uticaja?

14. Da li ste jedna od onih osoba koje ne mogu pronaći zadovoljstvo isključivo u tradicionalnim vrijednostima: karijera, brak, djeca…? Da li osjećate da bi život trebao biti nešto više od rođenja i umiranja, zarađivanja, odlaska i dolaska na posao, produženja vrst, hranjenja i spavanja?

15. Da li često osjećate veliku težnju da učinite nešto u smislu da promijenite ili poboljšate svijet?

16. Da li imate veliko zanimanje za psihologiju, duhovne teme i mistiku još od djetinjstva?

17. Da li imate jaku intuiciju i koristite tu sposobnost u životu?

18. Da li imate poteškoća da fokusirate pažnju na jednu stvar osim ako to svjesno ne odlučite ili vam je čak u djetinjstvu utvrđen deficit pažnje, takozvani poremećaj u ponašanju ili hiperaktivnost?

19. Da li imate iskustva poput: vizija, neobičnih snova, sposobnost predviđanja budućnosti, čitanja tuđih osjećaja i misli itd.?

20. Da li aktivno nastojite saznati koji je smisao vašeg života i cjelokupnog postojanja kroz različite duhovne pravce, religije, grupe ili knjige?

21. Da li često imate problem sa strpljenjem pogotovo kad su u pitanju stvari iz područja birokratije kao što je npr. čekanje u redovima…?

22. Da li ste izuzetno osetljivi na buku, jake mirise, vrućinu, jarke boje i veliku gužvu?

23. Da li vam je često potrebno vrijeme kada možete biti sami sa sobom da bi obnovili svoju energiju?

Ako je velika većina vaših odgovora DA, moguće je da ste Indigo osoba.

Šta znači biti Indigo osoba i osnovne karakteristike koje takve ljude prate pročitajte na sljedećoj stranici.

Indigo osobe su veoma kreativne i sposobne raditi više stvari odjednom. Dok obavljaju jednu aktivnost vrlo je moguće da će ih nešto drugo zainteresovati i odvući im pažnju, što znači da su skloni skakati sa jedne aktivnosti na drugu.

Imaju problema sa strpljenjem i vrlo se teško nose sa školskim obrazovnim sistemom. Školu smatraju nužnim zlom i jedva čekaju da završi. Iako obožavaju knjige i učenje, nije rijetkost da većina njih prekine školovanje. Zapravo, jako puno indigo djece nikad ni ne završi započete fakultete.

Naime, indigo djeca odbijaju učiti ono što ih ne zanima. Tek kada se pronađu u nekom području, posvećuju mu se u potpunosti i ostvaruju izvanredne rezultate. Mnogi od njih strastveni su zaljubljenici naučne fantastike, mitova, mitologije, parapsihologije – zapravo svega što podstiče njihovu maštu i predstavlja im neku vrstu intelektualnog izazova. Upravo zbog toga skloni su povlačenju u svoj svet mašte i više vole samoću ili pak uski krug najbližih prijatelja ili porodice.

Dok su neki od njih karakteristični po emotivnoj i fizičkoj osetljivosti, neki su hladni i tvrdoglavi pa pokazuju vrlo malo empatije za druge. Većina njih osjeća povezanost sa svim ljudima pa ponekad sa sobom nose osjećaj velike patnje i boli. Zbog osjećaja ogromne odgovornosti prema drugima, indigo djeca u najranijoj dobi često preuzimaju ulogu roditelja prema svojoj braći, sestrama i drugima.

Takođe, čak u ranoj dobi, neobično su svjesni stvarnih problema čovječanstva; poput ekološkog onečišćenja, ratova, gladi ili drugih problema sa kojima se susrećemo.

Oni su ujedno i živi detektori laži. Zbog dubine i mudrosti u njihovom pogledu, ponekad se čini kao da mogu zaviriti u čovjekovu dušu zbog čega im je gotovo nemoguće slagati. Ne vole laž, ona ih često zbunjuje, rastužuje i ljuti. Trude se živjeti pravedno govoreći istinu. Pokuša li ih neko slagati ili prevariti, njegov plan je u startu osuđen na propast budući da će indigo dijete odmah osjetiti laž ili prevaru.

#testličnosti #indigoosoba #nadareneosobe #da #ne #djetinjstvo #misli #smrt