Svojim tortama osvojila je Internet: Ako ste na dijeti, nemojte ih gledati!

Torte koje pravi ruska slastičarka Olga Noskova toliko su lijepe da ih je gotovo grijeh pojesti. Njezine kreacije su prava umjetnička djela, i upravo zbog toga je jedna od najpopularnijih kuharica na internetu, a dokaz tome je i imresivna brojka od više od 612 tisuća pratitelja na Instagramu, prenosi cool.

Autor E.H. - Objavljeno 2016-10-03 12:22:54

Savršeno zaobljene linije i kristalna glazura nalik pravom ogledalu Olgini su zaštitni znakovi, a kako bi svaka torta izgledala potpuno besprijekorno i iznutra, svaki se dio mora posebno zalediti. Ipak, tajna ovih tori krije se u posebnom receptu koji vam otkivamo u nastavku:

 

POTREBNO JE:

- 20 g želatine

- 120 ml vode

- 300 g glukoze

- 300 g šećera

- 150 ml vode

- 200 ml kondenziranog mlijeka

- 300 g bijele čokolade

- Jestiva boja

PRIPREMA:

Želatinu rastopite u 120 ml vode i pustite da odstoji oko pet minuta. U 150 ml vode umiješajte glukozu i šećer, pa prokuhajte da se sve rastopi. Maknite s vatre, pa umiješajte mješavinu sa želatinom. Dodajte mlijeko, pa na kraju sve prelijte preko čokolade i promiješajte da se otopi. Lupite kalup nekoliko puta kako bi svi mjehurići izašli. Dodajte boju i sačekajte da se smjesa prohladi, pa zatim prelijte gotovu tortu.

 

#glazura #torta #hrana

Vezani clanci

HRANA-PICE

DA LI ZNATE KAKVO MLIJEKO UOPŠTE PIJ...

Ako ste ikada zapazili brojeve na dnu pakovanja za mlijeko, trebali biste znati da oni nisu tu slučajno.
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-02-23 15:41:00

HRANA-PICE

Ove namirnice nipošto ne perite prij...

Iako zvuči paradoksalno, pranje nekih namirnica može biti uzrokom širenja bakterija pa i trovanja, a prehrambeni stručnjaci ističu koja su pravila oko...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-02-19 11:25:00

HRANA-PICE

Sarajevska sudžuk pita: Krompiruša k...

Specijalitet koji stiže direktno iz Sarajeva je fantastična krompiruša sa sudžukom. Ko god voli onu klasičnu pitu s krompirom, ovu će sigurno obožavat...
Autor: I.S. - Objavljeno 2018-02-15 14:55:00