Svojim tortama osvojila je Internet: Ako ste na dijeti, nemojte ih gledati!

Torte koje pravi ruska slastičarka Olga Noskova toliko su lijepe da ih je gotovo grijeh pojesti. Njezine kreacije su prava umjetnička djela, i upravo zbog toga je jedna od najpopularnijih kuharica na internetu, a dokaz tome je i imresivna brojka od više od 612 tisuća pratitelja na Instagramu, prenosi cool.

Autor E.H. - Objavljeno 2016-10-03 12:22:54

Savršeno zaobljene linije i kristalna glazura nalik pravom ogledalu Olgini su zaštitni znakovi, a kako bi svaka torta izgledala potpuno besprijekorno i iznutra, svaki se dio mora posebno zalediti. Ipak, tajna ovih tori krije se u posebnom receptu koji vam otkivamo u nastavku:

 

POTREBNO JE:

- 20 g želatine

- 120 ml vode

- 300 g glukoze

- 300 g šećera

- 150 ml vode

- 200 ml kondenziranog mlijeka

- 300 g bijele čokolade

- Jestiva boja

PRIPREMA:

Želatinu rastopite u 120 ml vode i pustite da odstoji oko pet minuta. U 150 ml vode umiješajte glukozu i šećer, pa prokuhajte da se sve rastopi. Maknite s vatre, pa umiješajte mješavinu sa želatinom. Dodajte mlijeko, pa na kraju sve prelijte preko čokolade i promiješajte da se otopi. Lupite kalup nekoliko puta kako bi svi mjehurići izašli. Dodajte boju i sačekajte da se smjesa prohladi, pa zatim prelijte gotovu tortu.

 

#glazura #torta #hrana

Vezani clanci

HRANA-PICE

Njemački sud odlučio: Pivo nije ljek...

Pivovare na smiju pivo reklamirati kao proizvod koji potiče zdravlje, odlučio je njemački visoki sud u Karlsruheu.
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-05-20 08:38:00

HRANA-PICE

Ramazan: Tri zlatna pravila posta

Bez obzira na višestoljetnu prisutnost posta kao metode liječenja u mnogim kulturama i na naučno dokazanu korist posta, još uvijek postoji dosta mitov...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-05-19 18:02:00

HRANA-PICE

Opasan pesticid pronađen u riži pori...

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine, posredstvom sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (EU RASFF), obaviještena je da j...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-05-18 16:35:00