Srpsko kulturno-umjetničko društvo "Mladost" sutra gostuje u Banjaluci

SKUD Mladost je  višestruko nagrađivano na takmičarskim smotrama nacionalnog, regionalnog i evropskog nivo

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-10-30 15:05:47

Povodom  povratka na tržište RS i BiH, tržni centar Mercator- Borik će u utorak 31.oktobra 2017. godine u periodu od 11 do 13 sati, ugostiti Srpsko kulturno-umjetničko društvo  „Mladost“ iz Ljubljane, koje njeguje očuvanje srpske tradicije i kulturne baštine. Atraktivni splet igara i pjesama KUD-a Mladost iz Ljubljane, upotpuniće prezentacija i degustacija tradicionalnih slovenačkih gastronomskih specijaliteta, koje će pripremiti članice Udruženja Slovenaca Republike Srpske.

Istog dana u Narodnom pozorištu Republike Srpske od 19 sati, Banjalučani će moći uživati u nastupu SKUD „Mladost“ i RKUD „Pelagić“ koje je jedan od najdugovječnijih ansambala u Republici Srpskoj. Ulaz je slobodan. 

SKUD Mladost je  višestruko nagrađivano na takmičarskim smotrama nacionalnog, regionalnog i evropskog nivoa. Član je Saveza srpskih KUD-ava Slovenije, te aktivni učesnik i organizator brojnih manifestacija na kojima se okupljaju, takmiče i druže članovi srpskih KUD-ava iz cijele Evrope. Gostovanje SKUD „Mladost“ u Banja Luci i zajednički koncert  KUD „Mladost“ i KUD „Pelagić“ su ujedno i najava naredne Evropske smotre srpskog folklora koja bi trebalo da se održi sledeće godine u Banajluci, a čiji sudionici će biti i ova društva.

 

#kulturno-umjetničkodruštvo #mladost #ljubljana #koncert #banjaluka