SLOBODNI STE, A U 40-IM STE? PREISPITAJTE SE GDJE GRIJEŠITE

Sredili ste život kako ste željeli, zadovoljni ste poslom, imate bogat društveni život, ali u ljubavi nikako da vam procvjetaju ruže…

Autor E.H. - Objavljeno 2018-01-13 16:35:00

Kada pitate ženu u četrdesetim zašto nema partnera, najčešće će vam dati odgovor da je to zato što nema kvalitetnih slobodnih muškaraca, svi koji valjaju su već zauzeti. Ako i vi to mislite, onda su svi vaši pokušaji da nađete srodnu dušu uzaludni. Ali, prije nego što „bacite peškir“ i predate borbu, zapitajte se da li možda nešto radite pogrešno, da li sabotirate sebe u potrazi za romansom…, prenosi Oslobođenje.

Pogrešni signali?

Zamislite situaciju da se nalazite u društvu muškarca koji vam je privukao pažnju i koga biste željeli bolje da upoznate. Postoje dvije vrste signala koje možete da mu pošaljete i tako ga podstaknete na sljedeći korak – da ste zainteresovani ili neizainteresovani. Možda vam se čini da su vaše namjere jasne, međutim, iz nesigurnosti, stidljivosti ili zbog straha od odbijanja, često se ponašamo suprotno našim željama i nesvjesno šaljemo pogrešne signale. Štaviše, brojne studije sprovedene širom svijeta su pokazale da čak 93 posto žena u četrdesetim u prvom kontaktu sa muškarcima zauzima odbojan stav, iako zapravo žele da ih bolje upoznaju i možda se upuste u romansu. Naučite da kroz govor tijela i konverzaciju pošaljete jasnu poruku o svojim namjerama. U praksi, ti signali ovako izgledaju…

Zainteresovanost
 

 • imate osmijeh na licu i s pažnjom slušate šta priča;
 • tokom razgovora se poigravate pramenom kose;
 • pitate ga da li ima djevojku;
 • inicirate fizički kontakt (dodirivanje ruke ili ramena i situacijama kad vas zasmijava ili vam priča nešto povjerljivo);
 • dajete mu komplimente;
 • na kraju sastanka mu kažete da vam je drago što ste se upoznali i da ste se lijepo proveli.Nezainteresovanost
 

 • stojite ili sjedite s rukama prekrštenim na grudima;
 • fizički ste prilično udaljeni od njega, ne dozvoljavate mu da „uđe u vaš prostor“;
 • tokom razgovora „bacate oko“ na druge ljude i dešavanja oko vas, drugim riječima ne gledate u njega;
 • ne ulažete napor da produžite razgovor, ne postavljate pitanja, puštate da razgovor zamre;
 • gledate u pod ili čašu kad vam priča.Zato je važno da proučite ovih par signala i primijenite ih u skladu sa svojim željama. Ne dozvolite da vas zbunjenost, nedostatak samopouzdanja ili stidljivost spriječe da pošaljete jasnu poruku! Treba da imate na umu da su muškarci pragmatičari i isključivo reaguju na podsticaj ili na nedostatak istog.

Igrice? Ne nikako!

Zaboravite na savjete koje ste sigurno čitali u raznim časopisima, a koji poručuju da treba da djelujete neosvojivo, kako biste na kraju osvojili muškarca. U stvarnom životu, i ako se radi o zaista kvalitetnom, zrelom partneru kakvog želite da imate kraj sebe, ovi savjeti nisu produktivni. Pođite od sebe. Da li biste se vi trudili oko nekog ko sa vama igra igrice, čas je zainteresovan, čas nije? Zove vas na sastanak, pa misteriozno nestane? Zaključili biste da je nezreo, da ne želi ozbiljnu vezu s vama i produžili dalje. Isto razmišljaju i muškarci. Toplo-hladno ponašanje može im biti interesantno samo u početku, ali ubrzo će steći utisak da se poigravate sa njima, a to niko ne voli.

Da li ispunjava vaše kriterijume?

Ako ste u četrdesetim, dovoljno ste već iskusni da imate jasnu sliku šta želite od budućeg partnera – koje osobine treba da posjeduje, kakve poglede na život, očekujete i da bude uspješan u poslu, ali i da izgleda na određen način. I sve je to u redu, mislite da poznajete sebe i znate tačno šta bi vas usrećilo. Ipak, nemojte slijepo da se vodite tom listom, jer je istina da često sami sebe umemo da iznenadimo. Nemojte da odbacujete nekog samo zato što ne ispunjava sve vaše kriterijeme, gledajte širu sliku! Sigurno da postoje stavke sa te vaše liste koje nisu baš bitne. Pa šta ako je „kućni moljac“ i ne voli da izlazi? Da li je zaista važno što ima stomačić ili ne odlazi u teretanu? Sigurno ćete se složiti da je od svega toga ipak bitnije što umije da vas nasmije, što vam je privržen i odan… A to možda nikad nećete saznati ako mu ne date šansu jer nije po vašem PS-u.

Ne dajete mu prostora

Statistike su pokazale da jedna od top pet stvari koje muškarci ne vole, a kad su u pitanju veze, jeste insistiranje partnerke da stalno budu zajedno i sve rade u paru! Drugim riječima, odbijaju ih žene koje se kao pijavice prilijepe za njih, očekujući da zato što su sada u vezi treba da zaborave na prijatelje, familiju, hobije… Iako ste možda dugo čekali na romansu i željni ste muške pažnje, ovo je jedna od stvari koju nikako ne smijete da radite! Posesivnost može samo dovesti do toga da poželi da što rjeđe bude s vama, a na kraju i da vas napusti. I ne samo da će vas on napustiti, već će i vaši prijatelji dići ruke od vas. Zato, dajte mu prostora, napravite razliku između stvari koje radite zajedno i onih koje svako treba sam da obavlja.

#ljubav #žene #veze #samoća #greške #savjeti