Skandal u svijetu mode: Slavni fotograf ostao bez posla zbog zlostavljanja manekena

Glavna urednica modnog časopisa Vogue i umjetnička direktorica izdavačke kuće Conde Nast, Ana Vintur (Anna Wintour) izvijestila je da privremeno prekinula saradnju s poznatim fotografima Mariom Testinom i Brusom Veberom (Bruce Weber) zbog brojnih optužbi o njihovu seksualnom napastovanju manekena.

Autor E.H. - Objavljeno 2018-01-15 11:12:00

Vintur je priopćila da joj je "kao bliskoj prijateljici" obojice fotografa "izuzetno teško čuti takve optužbe i s njima se suočiti".

"Duboko vjerujem u vrijednost kajanja i praštanja, no optužbe shvaćam vrlo ozbiljno. Zbog toga smo u Conde Nastu odlučili privremeno prekinuti saradnju s obojicom fotografa do daljnjega", kazala je Vintur.

Petnaest modela koji su sarađivali i još uvijek sarađuju s Veberom tvrdi da se fotograf, koji je radio za firmu poput Kalvina Klajna (Calvin Klein), često neprimjereno ponašao za vrijeme snimanja, od njih tražeći da se slikaju goli iako to za kampanju često nije bilo potrebno.

Većina ih je rekla da je Veber prije snimanja od njih tražio da se skinu goli te im pokazivao vježbe za opuštanje i podizanje energije. Po njihovim riječima tijekom "vježbi" Veber ih je dodirivao po tijelu uz objašnjenje da traži mjesta na kojima imaju najviše energije, prenio je New York Times.

Veberovi advokati su odbacili optužbe kao neosnovane i zlonamjerne.

#fotograf #skandal #moda #modeli #zlostavljanje #bruceweber