Šta nismo znali o popularnoj seriji "Sex and the City"

 Premijera sada kultne serije "Seks i grad" desila se pre tačno 20 godina i počela je svojevrsna revolucija.

Autor A.P. - Objavljeno 2018-06-07 15:39:00

Žene koje imaju jednako seksa koliko i muškarci i u njemu jednako uživaju - to je bilo nečuveno! Sve dok se nisu pojavile njih četiri -  Carrie Bradshow, Samantha Jones, Charlotte York i Miranda Hobbes. 

 

U to ime, donosimo vam 20 stvari koje (možda) niste znali o ovoj seriji i njenim junakinjama.

1. Svi kokteli u seriji su bili lažni.

2. Sarah Jessica Parker je u ugovoru zahtjevala stavku koja zabranjuje scene golotinje. Bila je jedina od 4 glavne glumice koja je imala tu klauzulu - i jedina koju nismo videli golu.

3. Da bi igrala ulogu drske crvenokose Mirande, Cynthia Nikson je morala da ofarba svoju prirodno plavu kosu.

4. Sari Jassici Parker je bilo neprijatno zbog nekih elemenata "Seks i grada" i razmišljala je o tome da napusti seriju nakon što je pilot epizoda snimljena.

5. Dok je glumila Keri, Parker je provodila i do 18 sati dnevno u štiklama.

6. Sarah Jessica Parker je zadržala 70% odeće koju je nosila u seriji.

7. Alec Boldvin trebalo je da igra ulogu koja je na kraju pripala  Meckonahiju.

8. Peta sezona je bila ograničena na 8 epizoda zbog trudnoće Sare JesSike Parker.

9. Nataša (Bridžet Mojnahan), Zvjerkina supruga, u seriji uvek nosi bijelo (valjda da bi se istaklo to koliko je bezlična).

10. Predbračni ugovor koji je Beny primorala Charlotteda potpiše sastavio je pravi advokat. Oprez nije na odmet, čak i za televizijske parove.

11. Iako je serija završena 2004. godine, i dalje možete da odete na autobusku turu inspirisanu "Seks i gradom". Tura je toliko popularna da radi 7 dana nedeljno, a među stanicama su pekara "Magnolija" i stepenice ispred Carry-nog stana.

12. U 2012. je stan u kome je Carry živela prodat za preko 9 miliona dolara.

13. Čuvena baletska suknja koju je Sarah Jessica Parker nosila bila je njena ideja, pronašla ju je u sobi sa kostimima. Sada je uramljena i visi u kancelariji Michaela Patrica Kinga.

14. Kim  Cattral je dva puta odbila ulogu Samanthe. Na kraju ju je dečko  ubjedio da pruži šansu seriji.

15. Carry-na adresa je Istočna 73. ulica broj 245, Samantina je Gansevurt ulica broj 300, Šarlotina Park avenija broj 700, a Mirandina Zapadna 83. ulica broj 331. Nijedna od ovih adresa ne postoji u stvarnosti.

16. Mnoga umjetnička djela u domu Aleksandra Petrovskog zapravo pripadaju glumcu koji ga tumači, odnosno baletanu Mihailu Barašnjikovu.

17. Prvi pas koji je igrao Pita se plašio Džona Korbeta, tako da su morali da nabave novog.

18. Nijedna od četiri protagonistkinje ne ponovi kompletnu odjevnu kombinaciju tokom cijele serije, sve do posljednje epizode kada Carry nosi bundu iz prve sezone.

19. Carry tokom trajanja serije postavi 92 pitanja u svojim kolumnama.

20. Snimanje finalne epizode završeno je četiri dana pre emitovanja.

#sexandthecity #carriebradshow #samanthajones #charlotteyork #mirandahobes #sarahjessicaparker #kimcattrall #kristindavis #cynthianixon #seksigrad #kultnaserija