Sarajevo: Održana konferencija modnih i beauty bloggera u My Faceu-u

Konferencija modnih i beauty bloggera, u sklopu koje je organizirana i modna revija bosanskohercegovačkih dizajnera, je događaj zamišljen kao druženje i upoznavanje djevojaka koje se bave jednim od najpopularnijih poslova u posljednje vrijeme. Cilj je bio da se napravi značajan iskorak kada je u pitanju saradnja modnih dizajnera i blogera, te saradnja modnih dizajnera i blogera s medijima, kako u BiH tako i u zemljama iz regije.

Autor E.H. - Objavljeno 2016-07-28 20:07:00

Na konferenciji se razgovaralo o najaktuelnijim temama iz svijeta mode i blogera, gdje su predavači podijelili iskustvo vođenja i uređivanja bloga. Uz veliki broj blogera, konferenciji su prisustvovali i najznačajniji regionalni/internacionalni modni dizajneri: 4 Design, Slyd, Nermina Varešanović, Lola by Rialda, Have 2 Have, Culture Divas.

Razmijenjena su i iskustva djevojaka koje su uspješne na društvenim mrežama te mišljenja  dizajnera koji zapravo žele bolju komunikaciju sa domaćim bloggerima, saradnju dizajnera i blogera s medijima.

Na Konferenciji modnih i beauty bloggera lijepa Sarajka Rialda Karahasanović Lokvančić, predstavila je i svoju novu kolekciju kupaćih kostima pod nazivom Lola by Rialda: „Kad sam napravila svoju mini kolekciju nisam očekivala neku reviju, ali što da ne, super druženje, prilika da pokažem nekom ostatku modnih kritičara ono što ja pravim, tako da ustvari ja sam stvarno zadovoljna. Za sve treba hrabrost, ja sam dugo za svoju kolekciju skupljala hrabrost, to je bilo od kolekcije  ženskih odijela do kaputa i na kraju sam došla do ljeta i izbacila sam kolekciju kupaćih kostima. Tu treba dosta hrabrosti, volje i želje jer ništa se ne dešava preko noći, ali ako je to ono što neko želi, što da ne“, rekla je Rialda Karahasanović Lokvančić za News Blic online magazin.

Ova konferencija namijenjena je osposobljavanju mladih ljudi koji će zajedno raditi na razvoju bh. modne scene, te pomoći modnim blogerima da mogu živjeti od bloga i pretvoriti ga u posao.

E.H.

#konferencija #beautyblogger

Vezani clanci

IZDVOJENO

Popodnevna kafa sa Husrefom Musemiće...

Ekipa News Blic portala danas je imala priliku da se druži sa Husrefom Musemićem šefom stručnog štaba FK Sarajevo, kojeg smo zatekli sa prijateljima...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-01-07 12:49:00

IZDVOJENO

Mostarska ratna priča: Jedan grad, d...

Na pitanje kako je tokom boravka na ratištu HVO-a gledao na činjenicu da je na suprotnoj strani njegov brat, odnosno da bi u konačnici mogli doći do d...
Autor: A.I.M. - Objavljeno 2017-12-11 10:27:00

IZDVOJENO

Vlasti BiH ne zanima imovina u Hrvat...

Dok vlasti susjedne države tvrde da nad nekretninama vlasnika iz BiH postoji zabrana raspolaganja, katastarske čestice u sudovima polako nestaju
Autor: A.B. - Objavljeno 2017-11-01 17:05:00