Rusija: Pas odveo policajce do tijela svoje vlasnice i pomogao im da riješe ubistvo

Arkadiy Antonov iz St. Petersburga uhapšen je za ubistvo svoje djevojke nakon što njen ljubimac pas odveo policiju do njenog tijela.

Autor J.A. - Objavljeno 2018-07-12 17:08:00

Mariu Frolenkovu je ubio momak jer je viđala drugog muškarca. Antonov je kazao kako se uznemirio i izgubio kontrolu nakon što mu je ona priznala da se viđa s drugim muškarcem kojeg je upoznala preko interneta.

Odvezao je u šumu i tukao do smrti, a onda je njeno tijelo prekrio lišćem i granjem. Zbog straha da bi njen pas Foksa mogao privući pažnju, odvezao ga je 9,6 kilometara od tog mjesta i ostavio. Foksu je pronašla policija nekoliko sati kasnije, lajala je želeći da je prate. Oni su to učinili i dovela ih je do tijela.

Antonov je uhapšen nekoliko sati nakon ubistva i očekuje se da će biti osuđen na 15 godina zatvora.

Foksa je preuzela porodica koja će brinuti o njemu. Frolenkova ima maloljetne kćerku i sina o kojima je brinula nakon razvoda. Ne zna se ko će sada biti s njima.

Frolenkova je upoznala svog momka ubicu putem interneta i kazala mu je da nije zainteresovana za ozbiljnu vezu, ali on nije odustajao. Preselio se u njen grad kako bi pronašao bolji život, ali i izvodio Frolenkovu u skupe restoranu i kupovao poklone ne bi li ona promijenila mišljenje. Kada se to nije dogodilo ubio je.

#rusija #pas #vlasnica #ubistvo #hapšenje