RUKOMETNA REPREZENTACIJA BIH U VELIKOM PROBLEMU: ČEKA SE ODLUKA EHF-A, POSTOJE DVIJE SOLUCIJE

Rukometna reprezentacija BiH ostvarila je pobjedu nad Švicarskom 21:15, ali se trenutno nalazi u velikom problemu. Bez obzira na ovu pobjedu, BiH bi mogla izgubiti utakmicu protiv Švicarske službenim rezultatom 0:10.

Autor E.H. - Objavljeno 2018-01-14 11:50:00

Na kraju se ispostavio da je delegat Darko Repenšek 'zaboravio' da na spisak igrača prije meča uvrsti i Nuića, koji je dobio šansu i postigao je pogodak.

U narednih sat-dva očekujemo da se EHF očituje povodom novonastale konfuzne situacije, mada su sada u našem Rukometnom savezu sve više uvjereni u pozitivan ishod.

"Još uvijek čekamo zvanične informacije iz EHF-a, ali nemojte da se brinete, bit će sve u redu", poručio nam je predsjednik RS BiH Amir Zahirović.

Nadamo se da su u našem Savezu s razlogom optimistični pred odluku koja će nam donijeti zasluženi baraž ili nam lupiti šamarčinu zbog nečije pogreške.

Švicarci su svoju žalbu uputili još na poluvremenu. Kako saznajemo, u opticaju su trenutno dvije solucije. 

Prva - da utakmica bude ponovljena, a druga - da se susret registruje službenim rezultatom 0:10 u korist gostiju. 

S druge strane, postoji mogućnost da je došlo i do nepravilnosti, tj. da EHF svojom greškom nije unio ime Nuića u zapisnik. 

Olakšavajuća okolnost može biti da je Darko Repenšek, delegat susreta, preuzeo odgovornost na sebe zbog propusta. 

On je kazao da je greška njegova i ukoliko se to ispostavi tačnim, to će biti sjajna vijest za našu reprezentaciju i Rukometni savez Bosne i Hercegovine, prenosi SportSport.

U tom slučaju utakmica bi bila registrirana postignutim rezultatom (21:15).

Prema našim saznajima odluku će EHF donijeti u narednim danima.

#rukometnareprezentacijabih #ehf #svicarska #rukomet