Ronaldo je Perezu poručio da je vrijeme za rastanak?

Prema pojedinim izvještajima, Cristiano Ronaldo (32) odbija novi ugovor s Real Madridom

Autor E.H. - Objavljeno 2017-11-14 16:52:00

Ronaldo je čovjek od koga mnoge stvari ovise u Real Madridu, ali čini se da bi najbolji strijelac Kraljeva mogao da ode i to već narednog ljeta. 

Iako ga ugovor s Madriđanima veže do ljeta 2021. godine, navodno je Portugalac informisao predsjednika Florentina Pereza da namjerava odigrati do narednog ljeta.

Kako je objavljeno u španskoj emisiji El Chirignutio de Jugones, Ronaldo je nezadovoljan jer klub nije uspio da dovede Kyliana Mbappea ljetos i smatra da je vrijeme da mijenja sredinu, te da postoje još neke stvari koje mu smetaju unutar tima.

S Ronaldom je Real osvojio 13 trofeja, uključujući tr Lige prvaka i dva naslova La Lige. Naravno, Real će učiniti sve da Ronalda utješi i da ga nagovori da do kraja karijere ostane član Galaktikosa, prenosi SportSport.

CR je u Real došao 2009. godine za tada rekordnih 80 miliona funti, a ove sezone je u La Ligi uspio da zabije samo jedan pogodak, dok u Ligi prvaka pruža puno bolje partije. Mada, zabijao ili ne - on je itekako najvažniji igrač Kraljeva.

#cristianoronaldo #nogomet #florentinoperez