Renoviranje stana: Pet dobrih investicija poslije kojih će vaš dom izgledati kao nov!

Iako renoviranje jeste veliki trošak, za neke radove se svako ulaganje ipak isplati, najprije zato što je riječ o velikim radovima i ozbiljnom renoviranju koje će vam dugo nakon toga davati sjajne rezultate

Autor I.S. - Objavljeno 2017-10-29 17:47:44

Jednostavno, ovi radovi nisu kao krečenje da se sprovode svako-malo, već njihovi "rezultati“ traju godinama, pa čak i decenijama.

Stolarija

Zamjena stolarije u vidu vrata i prozora jeste "popravka“ koja se radi skoro pa jednom u životu. Ukoliko živite u staroj zgradi ili kući, sigurno ste primjetili da drveni prozori i vrata uopšte ne dihtuju dobro, a u periodu zime i hladnih mjeseci to vam baš i ne ide u prilog jer jednostavno rasipate toplotu pokušavajući da zagrijete prostor.

Čak i da imate centralno grejanje, ono vam neće značiti ništa ako "grijete dvorište“. Uložite novac u kvalitetnu PVC stolariju i vaš dom će automatski postati topliji.

Izolacija


Već ovdje se možemo nadovezati na izolaciju koja je bitna kako zbog grijanja zimi, tako i zbog hlađenja ljeti, a doduše i zbog buke! Kada su zidovi tanki poput papira, čućete sve što se dešava oko vas, a to može da bude prilično neprijatno.

Takođe, kada želite da zagrijete stan koji ima tanke zidove i plus je na sjevernoj, hladnijoj strani, biće vam potrebno baš jako grijanje kako biste iole zakamuflirali činjenicu da živite u "kratonskoj kutiji". Isto važi i za period ljeta i „paklene“ vrućine u stanu koji je na sunčanoj strani. Dobra izolacija vas štiti kako od vrućine i hladnoće, tako i od glasnih komšija. Radite je jednom pa nikad više!

Grijanje

Renoviranje stana u pogledu grijanja je takođe pametna invsticija, naročito ukoliko imate dovoljno novca da uložite u taj vid radova. Ukoliko ste se do sada grijali na struju ili ste ložili peć ili šporet, jasno vam je koliko posla tu ima.
 

Centralno grijanje je u tom slučaju zaista laka opcija sa kojom ne morate mnogo da razmišljate, pa ako imate mogućnost da ga koristite – samo naprijed. Investicija jeste velika i centralno grijanje plaćate tokom cijele godine, ali ako vam je dosadilo smrzavanje tokom zime i jurnjave da uključite peć da akumulira ili založite vatru – vrijedi svaki dinar!

Podno grijanje je veoma isplativa investicija pa se sve više ljudi odlučuje za njegovu ugradnju. Kompletan pod vašeg doma se pretvara u grijnu površinu i dobijate luksuz da po pločicama hodate bosi usred zime.

Pod

Sređivanje poda je jedan od češćih radova, što kada je riječ o hoblovanju parketa, što kada je riječ o potpunoj zamjeni poda i ugradnji, recimo, laminata. Nov, sređen pod je mnogo lakši za održavanje, zaista vam štedi i vrijeme i živce i novac, pa ako vam je dotrajali pod dosadio – samo naprijed!

Kupatilo

Još jedan od popularnih radova i apsolutno korisnih je renoviranje kupatila. Sređivanje cijevi, zamjena starog lavaboa, wc šolje i pločica ne samo da će vam dati ljepše kupatilo, već i čistije i lakše za održavanje.

Tuš kabina ili kada koje su zastarile, pune kamenca koji se više i ne može očistiti nisu vam potrebne pa slobodno uložite novac u kupatilo iz snova. Kao i u slučaju svih drugih navedenih radova, ovo je sad pa više nikad!

#stan #renorviranje #stolarija #popravke #izolacija #kupatilo