Red Bull RapLika 2018: Poznati svi protagonisti regionalnog finala

 Nakon održanih državnih finala u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, poznata su imena svih osam učesnika velikog regionalnog finala Red Bull RapLike 2018, takmičenja u freestyle repanju koje će biti održano u subotu 30. juna na Sonom trgu u Tuzli.

Autor A.P. - Objavljeno 2018-06-13 15:20:00

Prva etapa ovogodišnjeg izdanja najvećeg regionalnog takmičenja u rap improvizaciji je završena održavanjem državnih finala u BiH (Sarajevo, 7. april), Hrvatskoj (Zagreb, 25. april) i Srbiji (Beograd, 9. maj). Kroz ove turnire, mjesto u regionalnom finalu izborili su Sokol i MC Nuha iz BiH, Usce i Krljo iz Hrvatske te Samuraj Krek i Loco Morocco iz Srbije. Jedno mjesto u finalu je rezervisano za prošlogodišnjeg regionalnog prvaka Arota (BiH), prenosi Klix.ba. 
 

Osmog učesnika direktno bira žiri, a njihova odluka je da to bude Tzre, drugoplasirani sa hrvatskog finala, koji je na sudije (ali i publiku) ostavio izuzetno dobar dojam.
 

Poznate su i ostali pojedinosti regionalnog finala, zakazanog za subotu 30. juna, na Sonom trgu u Tuzli. U žiriju će sjediti poznata hip hop imena iz regije, Frenkie, Vojko V, Kendi, Toza (Rap Skillz) i slovenački reper bh. korijena Zlatko. Za dobru muziku i beatove na koje će MC-jevi repati odgovoran je DJ Soul. Prošlogodišnju ulogu voditeljice ponovit će Sajsi MC, kojoj će se kao domaćini večeri pridružiti sjajni dvojac Stihomir i Gagara iz hip hop ekipe Helem Nejse.
 

Ono što su primijetili članovi žirija na sva tri državna finala jeste da je kvalitet MC-jeva znatno viši u odnosu na prethodne godine.

"Freestyle repanje je napredovalo kod nas, to se čuje. Ekipa je naučila repati, slagati rime, slagati puncheve. Moram reći da je selekcija MC-jeva ove godine puno bolja nego 2011“, izjavio je poznati zagrebački producent Koolade, koji je član žirija bio i na takmičenju Red Bull MC Battle 2011. godine.

Njegovo mišljenje dijele i ostale sudije iz sve tri zemlje, koji su se složili da je bilo jako teško donositi odluke o pobjednicima.

#bih #sonitrgutuzli #tuzla #redbullraplika2018 #rep #helemnejse #frenkie #djsoul #sajsimc #punch #rima #reptakmičenje #regionalno