Promocija knjige "Zimska bajka" sutra u Pozorištu mladih Sarajevo

U Pozorištu mladih Sarajevo u srijedu, 27. decembra u 12:00 sati biće promovirana ilustrovana knjiga za djecu po motivima pozorišne predstave "Zimska bajka" u režiji i prema dramskom tekstu Damira Kusture, a u izdavaštvu Buybooka

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-12-26 15:28:00

Koautor dramskog teksta je dramaturg Segor Hadžagić, a ilustrator dječije knjige je dizajner M. Furkan Hizir. U predstavi igraju: Mirza Dervišić, Aldin Tucić, Ajla Cabrera, Elma Ahmetović, Suada Ahmetašević, Edin Avdagić i Mirza Tanović. Scenograf i kostimograf predstave je Mirjana Čistopoljski, a muziku je radio Faris Pinjo.

Kreativni direktor publikacije je dizajnerka Sandra Ozimica.

„Ovaj izvodjačko-izdavački projekt Pozorišta mladih Sarajevo i Buybooka drugi je u nizu edicija ilustrovanih dječijih domaćih i internacionalnih klasika. Izuzetno smo ponosni na ovaj projekat, s obzirom da se radi o domaćim autorima, te da je ilustrovana knjiga radjena u dramskoj vrsti, što je novina za najmladji urast čitalaca. Kratkim sažetkom koji predstavljamo u knjizi, približavano roditeljima, djeci i nastavnicima dramsku književnu vrstu, učimo ih šta su didaskalije i replike i kako čitati dramu, a u isto vrijeme publika može pogledati izvodjenje teksta na našoj sceni tokom decembra. Izrazito bogato ilustrirana u savremenom digitalnom crtežu i specifičnom likovnom autorskom stilu kompatibilnom tekstu, ova knjiga izvrstan je domaći edukativno-umjetnički projekt koji spaja pozorište i književnost, za najmladji uzrast čitalaca i gledatelja.“- izjavljuje direktorica Pozorišta mladih Sarajevo, Lejla Panjeta.

#pozorištemladih #zimskabajka #knjiga #damirkustura #segorhadzagic #promocija