Promocija knjige "Sebijini snovi" sutra u Sarajevu

Promocija nove knjiga novinara i književnika Ruždije Adžovića „Sebijini snovi" bit će održana u četvrtak 9. novembra s početkom u 19 sati u Domu Oružanih snaga BiH

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-11-08 09:50:00

Riječ je o knjizi pripovijetki koje govore o životu ljudi, uglavnom Bošnjaka, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, o njihovim sudbinama, navikama, običajima...

Radnja polovine pripovijetki smještena je u Podgorici, Tuzima, Bijelom Polju, Beranama, Bihoru, a druga polovina u Sarajevu, Tuzli i mnogim neimenovanim bosanskim čaršijama.

- Knjiga pripovijetki „Sebijini snovi“ nastala je tokom mog putovanja po sjećanjima  i emotivnog „lebdenja“ između između moje dvije domovine - Crne Gore i Bosne i Hercegovine te Sarajeva i Podgorice. Stoga se i u ovom mojoj knjizi, kao ranije u mom romanu „Ogrlica iz Šanliurfe" i drugim knjigama, prožimaju Crna Gora i Bosna i Hercegovina, životi i sudbine ljudi ovih krajeva.

Tokom mog literarnog izražavanja, koje sve više uzima primat nad mojom osnovnom profesijom – novinarstvom, prožimaju se te moje dvije domovine: Crna Gora, stečena rođenjem, i Bosna i Hercegovina, izabrana domovina i ništa manje značajna u mom životu i emocijama – izjavio je Ruždija Adžović, povodom objavljivanja knjige „Sebijini snovi“.

Recenzije za knjigu „Sebijini snovi“ napisali su naš poznati pisac, akademik Abdulah Sidran i crnogorski književnik, prof. dr. Novak Kilibarda. 

Ovo je peta knjiga Ruždije Adžovića. Njegov roman „Ogrlica iz Šanliurfe“ preveden je na turski jezik i uskoro će biti objavljena u Ankari. Adžović je počeo raditi na novom romanu, a uskoro završava i knjigu o akademiku Muhamedu Filipoviću. 

#ruzdijaadzovic #knjiŽevnik #sebijinisnovi #promocija #domoruzanihsnagabih #sarajevo #knjiga