Preminuo glumac Milorad Mandić Manda: Smrt na pozorišnim daskama

Popularni srbijanski glumac Milorad Mandić Manda danas je pao na sceni pozorišta Vuk Karadžić u Beogradu. Glumca su pokušali reanimirati ljekari hitne pomoći duže od sat vremena, ali mu nije bilo pomoći.

Autor J.A. - Objavljeno 2016-06-15 20:02:00

Milorad Mandić Manda rođen je u Beogradu, 3. maja 1961. godine. U 21. godini postao je član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija. Šest godina kasnije je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umjetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja postao je član beogradskog dječijeg pozorišta "Boško Buha". Godine 1989. je snimio više od 270 epizoda emisije "Bajka za laku noć" koje su se emitovale na RTS-u.

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za djecu "S one strane duge", što ga je uz Branka Kockicu, učinilo najpopularnijim dječijim glumcem i zabavljačem. Od 1995. je vodio emisiju "Više od igre" na RTV Pink.

Milorad Mandić je igrao u brojnim srbijanskim filmovima. Najzapaženija uloga mu je u seriji "Selo gori, a baba se češlja". Od 1986. godine pojavio se u više od 60 filmova.

#miloradmandićmanda