Predstavljena nova Kia Niro EV Concept

Potpuno električni Kia Niro za sada je u fazi koncepta ali se uveliko radi na serijskoj verziji. DO 2025. Kia će predstaviti 16 elektrifikovanih modela.

Autor E.H. - Objavljeno 2018-01-10 15:05:00

Na sajmu zabavne elektronike koji se održava u Los Anđelesu, Kia je predstavila koncept potpuno električnog modela Niro.

Za dizajn je zadužen studio u Južnoj Koreji i poprilično se razlikuje u odnosu na aktuelni model sa hibridnim pogonom.

Najveća razlika je na prednjem dijelu gdje je nestao otvor za hladnjak, s obzirom da na električnom automobilu on nije potreban.

Za enterijer je takođe jasno da su male šanse da se u ovakvoj dizajnerskoj konfiguraciji jednoga dana pojavi u serijskoj proizvodnji.

Kiu Niro EV Concept pogoni elektro-motor snage 150 kW (204 KS). Sa litijum-polimerskim baterijama kapaciteta 64 kWh, Niro može da pređe 383 kilometra

Kia uveliko radi na serijskoj verziji a plan je da do 2025. godine predstavi čak 16 novih elektrifikovanih modela, prenosi magazinauto.com

Potpredsjednik Kije  Dr. Woong-chul Yang izjavio je da od tog broja pet su novi hibridi i plug-in hibridi, pet su električna vozila sa baterijama i jedan je auto sa pogonom na gorive ćelije, odnosno na vodonik.

 

#kia #auto