POTRESNE FOTOGRAFIJE: NA -10, PROMRZAO I ŠĆUĆUREN, LEŽI U SNIJEGU

Iako se danima unaprijed najavljivao dolazak sibirskog vala hladnoće, zbog čega se apeliralo i na vlasnike kućnih ljubimaca da pripaze na životinje, osobito one koje borave vani, čini se kako nesavjesnih te neodgovornih ima i dalje.

Autor J.A. - Objavljeno 2018-02-27 17:30:00

Nakon što je mladi Zaprešićanin u ponedjeljak vidio vlasničkog njemačkog ovčara kako leži u snijegu, a pritom je još i zavezan lancem, odlučio je ne okrenuti glavu, već reagirati.

Kako je napisao na Facebooku, "pas se na minus 10 stupnjeva Celzijevih šćućurio sav promrzao, bez vode (tj. voda mu je bila zaleđena), bez kućice, bez dekice ili ikakva zaklona".

"Izišao sam iz auta kako bih pozvonio vlasnicima i ukazao im da ovi uvjeti u kojima drže psa (za kojega bi se svaki vlasnik trebao brinuti i biti odgovoran) nisu prikladni/normalni. Pas se u jednom trenutku nekako dignuo na noge i prišao mi, no kad je došao do mene, počeo je uznemireno lajati, a kako može dosegnuti zvono i ne znam kako bi reagirao, nisam htio zvoniti, nego, evo, sad pišem ovdje. S obzirom da za utorak prognoziraju minus 17 stupnjeva, strah me da pas možda neće preživjeti pa molim sve koji znaju vlasnike ili ih nekako mogu kontaktirati - da to učine kako bi se pas odgovarajuće zbrinuo", objavio je na Facebooku Zaprešićanin, inače i sam vlasnik njemačkog ovčara.

 

 

Ubrzo su se u komentarima javili i drugi mještani, koji su također posvjedočili o zanemarivanju istoga psa.

"I ja ga često vidim zavezanoga na podu. Izgleda da ga uopće ne miču s tog lanca. Taj jadan pas je tamo godinama, prije njega bio je drugi. Uvijek u istim uvjetima, metar lanca i vani", napisali su neki.

Mladić, koji je objavio potresne fotografije, odmah je o svemu obavijestio policiju, koja ga je, tvrdi, uputila na komunalnog redara, ali njega se u ponedjeljak poslijepodne nije moglo dobiti na telefon. Zabrinuti Zaprešićanin (podaci poznati redakciji) komunalnom redarstvu poslao je i e-mail, a pomoć je zatražio i od lokalne udruge za zaštitu životinja. No čini se kako su i oni ostali potpuno nemoćni...

#pas #zima #snijeg #zaprešić