Pogledajte deset najljepših plaža u Crnoj Gori

Ove, kao i ranijih godina, veliki broj turista se odlučuje da svoj odmor provede u Crnoj gori, a i vama toplo preporučujemo da ljeto provedete upravo na našem primorju!

Autor E.T. - Objavljeno 2016-06-23 10:39:00

Predstavljamo vam listu od 10 najboljih plaža koje vam mogu pomoći u odabiru željene destinacije, ali isto tako mogu predstavljati i zanimljiv prijedlog za jednodnevan izlet. Uživajte!

Kraljičina plažaKraljičina plaža sa pravom nosi epitet jedne od najljepših crnogorskih plaža. Plaža je šljunkovita, dugačka je 120 metara i nalazi se u blizini ljetovališta Sveti Stefan. Ime je dobila po kraljici Mariji Karađorđević koja je voljela da se odmora baš na ovoj plaži u obližnjem ljetnjikovcu dinastije Karađorđević, danas poznatijem kao „Vila Miločer“. Plažu krasi kristalno čisto more i prelijep ambijent stoljetnog maslinjaka i borove šume u zaleđu.

Kraljeva ili velika Miločerska plažaKraljeva ili Milošerska plaža po eskluzivnosti ni najmanje ne zaostaje za obližnjom Kraljičinom plažom. Nalazi se u Miločerskom parku podno ljetnjikovca dinastije Karađorđević, današnjeg hotela Vila "Miločer". Plaža je duga 280 metara i karakteriše je kristalno čisto more i prekrasan ambijent šume koja je okružuje.

KamenovoPlaža Kamenovo je veoma popularna kod mlađe populacije, nalazi se između Bečića i Pržno, 5 km od Budve ili desetak minuta lagane vožnje. Plaža je pješčana, krasi je tirkizna i azurna boja mora, dugačka je 330 metara. Zbog lake pristupačnosti i blizine magistralnog puta plaža Kamenovo predstavlja jednu od najpopularnijih plaža Budvanske rivijere.

MogrenPlaža Mogren je jedan od prepoznatljivih simbola Budve. Nalazi se nadomak starog grada od koga je udaljena 150 metara i sa kojim je povezana pješačkom stazom. Mogren čine dvije pjeskovite plaže povezane kratkim tunelom ukupne dužine 350 metara. Plaža je dobila ime po španskom moreplovcu Mogriniju koji je doživio brodolom i iskrcao se se na jednu od njih. Kao zahvalnost podigao je crkvu posvećenu Sv. Antonu čije se ostaci nalaze na plaži Mogren II. Mogren je izuzetno popularan među mlađom populacijom i omiljena je destinacija za noćno kupanje. 

Bečićka plažaBečićka plaža se smatra jednom od najljepših i najvećih plaža na južnom Jadranu. Pjeskovita, duga 1950 metara, ovo je zvanično jedina crnogorska plaža koja je svoju ljepotu okitila i nagradom. Davne 1935. godine u Parizu je dobila gran pri i proglašena najljepšom plažom Evrope.

Plaža na kojoj je izgrađeno najviše elitnih hotela na Jadranu, ona je ljeti pravo mjesto za odmor i rekreaciju. Prostrani pješčani prostor omogućava svima onima koji žele da se okupaju pravi komfor.

LučiceUkoliko želite malo mirniji ambijent plaža Lučice je zaista pravi izbor za Vas. Plaža je pješčana, duga je 220 metara i nalazi se 500 metara južno od Petrovca. Ono što krasi plažu Lučice je prelijepo i čisto more kao nestvarna ljepota šume borova i čempresa u zaleđu. Lučice su pravi magnet za sve one koji žele da provedu lijep i opušten dan na plaži. 

Barska kraljičinaAko nije najljepša onda je svakako među najatraktivnijim plažama našeg primorja. Kraljičina plaža nadomak Čanja zaista predstavlja biser kome je teško odoljeti, nalazi se u maloj uvali pored ljetovališta Čanj i do nje možete stići samo brodićem ili čamcima. Plaža je šljunkovito - pjeskovita i ime je dobila po kraljici Mariji Karađorđević.

Velika plažaUlcinjska plaža je po mnogo čemu jedinstvena i posebna i jedna je od najposjećenijih plaža na crnogorskom primorju. Plaža je pješčana, dugačka je 12 km i prostire se od Ulcinja do Ade Bojane. Posebnu draž čini dio plaže gdje se rijeka Bojana uliva u Jadransko more. Upravo na ovom mjestu nalaze se brojne kolibe - sojenice gdje možete uživati u magičnom ambijentu kupajući se i u rijeci i u moru. 

JazPlaža Jaz se nalazi nadomak Budve od koje je udaljena par minuta vožnje. Plaža je pješčana, široka i veoma popularna kako među mladima tako i među starijom populacijom. Dugačka je 1200 metara i krasi je bogata ponuda sportova na vodi kao i restorani i kafići koji se nalaze tik uz plažu. Na plaži se nalazi kamp naselje, a poznata je i po održavanju Sea Dance muzičkog festivala. 

TrstenoPlaža Trsteno pripada Budvanskoj rivijeri i nalazi se u maloj uvali između plaža Jaz i Ploče. Plaža Trsteno predstavlja jednu od najljepših plaža crnogorskog primorja, uvučena u kopno i tako zaštićena od velikih talasa i vjetrova. Duga je oko 200m i prekrivena finim pijeskom. Poznata je po pjeskovitom morskom dnu, prozirno plavoj boji mora i netaknutoj okolini. Zbog plitke vode, odličan je izbor za boravak porodica sa djecom.

#crnagora #plaže #more #putovanje