Podnesena krivična prijava protiv stečajnog upravnika Mesuda Bogilovića

Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu podnesena je krivična prijava protiv stečajnog upravnika Mesuda Bogilovića koji je imenovan za stečajnog upravnika nad imovinom društva Šipad Export-Import d.d. Sarajevo zbog, između ostalog, formiranja potpuno pogrešne predstave o stvarnim činjenicama.

Autor M.B. - Objavljeno 2018-05-21 13:54:00

Šipad d.d. Sarajevo podnio je krivičnu prijavu protiv stečajnog upravnika Mesuda Bogilovića zbog lažnog prikazivanja popisa stečajne mase u koji su upisane i nekretnine koje nisu niti u posjedu niti u vlasništvu Šipad Export Import d.d., zbog osporavanja zakonitih potraživanja određenih povjerilaca među kojima je i Šipad d.d. Sarajevo, Jugobanka a.d. Beograd; te je otišao i korak dalje i nastavio sa davanjem nepotrebnih prijedloga Skupštini povjerilaca i Odboru povjerilaca za angažovanje advokata po pitanju pokretanja tužbi po pravosnažnim presudama, te za traženje mišljenja za Luku Šibenik u Šibeniku.

Stečajni upravnik je, dakle, sačinio neistinit popis stečajne mase u koji je nezakonito uvrstio i određene nekretnine koje se ne nalaze niti u posjedu niti u vlasništvu Šipad Export Import d.d. Sarajevo.

Pored toga, u istom popisu je naveo i određene nekretnine za koje je navedeno da su u Kantonnalnom tužilaštvu u Sarajevu podnesene krivične prijave za otuđenje stanova protiv Šipad d.d. Sarajevo, što također nije tačno.

Zbog odugovlačenja stečajnog postupka, te povećanja nepotrebnih troškova, stečajni upravnik je nanio izuzetnu novčanu i materijalnu štetu Šipad Export Import d.d. Sarajevo.

Postavlja se pitanje do kada će se nanositi šteta preduzećima u stečaju zbog ovakvog odnosa stečajnih upravnika, i do kada će se uništavati imovina i sporovi odugovlačiti do unedogled.

Evidentno je da se i dalje nastavljaju nelegalne radnje stečajne mafije koje nanose samo štetu povjeriocima i radnicima.

#mesudbogilovic #stečaj #stecajniupravnik #Šipadexportimportd.d.sarajevo #šipadd.d.sarajevo #stečajnamasa #nekretnine #lukaŠibenik #krivičnaprijava #kriminal #imovina #tužilaštvoks #općinskisudsarajevo #jugobankaa.d.beograd #mupfbih #stečajnisudijaedinabučan #edinabučan #vstv #janjajovanović #predsjednicaopćinskogsuda

Vezani clanci

BIH

Pristigao rekordan broj prijava poli...

Više od 120 predsjednika općinskih i gradskih izbornih komisija iz 143 općine i grada u Bosni Hercegovini okupilo se danas u Sarajevu na dvodnevnoj ko...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-06-19 13:13:00

BIH

Predstavnički dom Parlamenta FBiH:...

Šefovi klubova SDA, SDP-a, SBB-a i DF-a potpisali Prijedlog zakona o izbornim jedinicama
Autor: R. Be. - Objavljeno 2018-06-19 13:03:00

BIH

Tri godine zatvora zbog krijumčarenj...

Sud Bosne i Hercegovine je razmatrao i prihvatio sporazum o priznanju krivnje, te izrekao presudu kojom je optuženi Elhami Hoti oglašen krivim za kriv...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-06-19 12:44:00