Pobjednica IZBORA ZA MISS FOTOGENIČNOSTI je prelijepa Arijalda Pjević!

Projekat pod nazivom “IZBOR ZA MISS FOTOGENIČNOSTI”, u organizaciji online magazina NewsBlic, jučer je uspješno priveden kraju. Pobjednicom je proglašena prelijepa Arijalda Pjević iz Srebrenika. Pravo učešća u takmičenju ostvarilo je 30 djevojaka iz područija cijele Bosne i Hercegovine. Publika je preko facebook stranice online magazina NewsBlic, u prethodnih mjesec dana, mogla svojim lajkovima dati podršku za […]

Autor Redakcija - Objavljeno 2015-03-08 10:31:58

Projekat pod nazivom “IZBOR ZA MISS FOTOGENIČNOSTI”, u organizaciji online magazina NewsBlic, jučer je uspješno priveden kraju. Pobjednicom je proglašena prelijepa Arijalda Pjević iz Srebrenika.

Pravo učešća u takmičenju ostvarilo je 30 djevojaka iz područija cijele Bosne i Hercegovine. Publika je preko facebook stranice online magazina NewsBlic, u prethodnih mjesec dana, mogla svojim lajkovima dati podršku za djevojku koja je njihova favoritkinja. Nakon toga, za prvih 15 djevojaka, koje su imale najveći osvojen broj lajkova, bio je upriličen jučerašnji kasting koji je održan u sarajevskom klubu Sloga sa početkom u 14 sati.

11043012_1612485895650991_6603320205982812688_n

Rang lista djevojaka koje su ušle u uži izbor ” Izbor za Miss fotogeničnosti”

Ovim projektom ekipa NewsBlica potrudila se da probudi nešto što je u našoj državi, pa skoro zaboravljeno, te da svojim angažmanom obezbijedi medijski prostor, da potporu mladima koji se žele baviti fotomodelingom i koji žele graditi svoju karijeru u svijetu mode.

Djevojke sa najvećim brojem lajkova na fotografijama koje su bile objavljene na facebook stranici NewsBlica su Elza Gračić, Sanela Džafić, Arijalda Pjević, Razija Zukanović, Ljiljana Blagojević, Nadina Čananović, Amra Goletić, Amila Sijerčić, Dalila Hajdarević, Dajana Ikić, Emina Kahvić, Amina Grljević i Muradija Hajdaspahić i sve one bile su učesnice jučerašnjeg kastinga.

DSCF2107

Stručni žiri NewsBlica je imao glavnu i odlučujuću riječ, a činili su ga: Afrodita Dedić – PR i vođa cjelokupnog projekta, Vlado Soldo – modni fotograf, Svjetlana Vuković Ceca – modna kreatorka, Vahidin Šabić – poznati BH frizer, Slađana Milojević – make-up artist, Sulejman Haljevac Memo – poznati slikar i umjetnik i Tarik Kaljanac – bosanskohercegovački top model.

DSCF2126

 

Nakon što se svaka kandidatkinja predstavila, Vlado Soldo, poznati fotograf, svaku djevojku je posebno fotografisao. Zatim je stučni žiri NewsBlica ocjenjivao djevojke ocjenom od 1 do 13. Da je sve prošlo regularno, te da je stručni žiri bio krajnje profesionalan dokazuje i zbirna lista bodova. Možemo uvidjeti da su nijanse odlučivale. Napominjemo da djevojke koje su imale jednak broj bodova stepenica više pripala je onoj takmičarki koja je imala više ocjena sa većom brojkom.

 

zbirna_lista

Ipak, pobjednica je mogla biti samo jedna. Jednoglasnom odlukom žirija pobjednicom je proglešana dvadesetogodišnja Arijalda Pjević iz Srebrenika.

IMG_0027-m

Arijalda Pjević, pobjednica Izbora za Miss fotogeničnosti

 

Moramo priznati da su sve djevojke bile izuzetno lijepe, te da su sve sa nestrpljenjem priželjkivale pobjedu. Glavna nagrada projekta-profesionalni photobook u vrijednosti od 1000 KM sigurno će pobjednici pomoći u ostvarenju sna, pa nije ni čudo za svo silno uzbuđenje koje se moglo osjetiti među prisutnima.

Drugo mjesto zauzela je Amila Sijerčić iz Tuzle, dok je trećeplasirana Muradija Hajdarspahić iz Sarajeva.

DSCF2164

Nakon završetka kastinga Vlado Soldo, član žirija i profesionalni fotograf je rekao kako su “sve učesnice projekta Izbor za Miss ftogeničnosti, zaista, prelijepe. Svojom  upornošću i entuzijazmom zaslužuju da jednog dana naprave jedan lijep detalj više u svom životu, a to je reklamna fotografija ili modna pista. Nijanse su odlučivale ko će pobijediti, te zato budite uporne i nastavite da radite na tome da vaše snove pretočite u stvarnost. Pobjednici Arijaldi Pjević još jednom čestitam i raduje me photoshooting”.

Pored izrade profesionalnog photobooka u vrijednosti od 1000 KM kao glavne nagrade, pobjednica je osvojila i vrijedni poklon paket LSC kozmetike, poklon bon masažnog centra Balans d.o.o.poseban vaučer kozmetičkog salona „Pretty Betty“, beauty paket kozmetičkog salona “Ada” i pokon galerije namještaja „GRANTTO design“! 

Međutim, to nije sve, za sve polufinalistice obezbijeđen je i poklon paket veoma kvalitetne kozmetike, LSC- cosmetics, što damama uvijek dobro dođe.

DSCF2068

 

DSCF2145

DSCF2070

 

Moramo priznati da je proglašenje pobjednice za nas bilo posebno važno, to ujedno predstavlja jedan od glavnih dijelova projekta “Izbor za Miss fotogeničnosti”. Ipak, naš posao ne završava se samo na proglašenju pobjednice, mi želimo da za našu pobjednicu, prelijepu Arijaldu Pjević iz Srebrenika, obezbjedimo i ispoštujemo sve naše odgovornosti koje smo preuzeli za nju.

DSCF2169

Arijalda Pjević prilikom potpisivanja ugovora

Pobjednica Izbora za Miss fotogeničnosti, Arijalda Pjević zahvalila se na uspješnoj organizaciji projekta NewsBlica, na čelu sa Afroditom Dedić.

“Hvala vam što ste organizovali ovako nešto. Stvarno mi je zadovoljstvo i drago što sam dio vašeg velikog projekta. Nadam se da ćemo u daljem radu dobro funkcionisati i da ostale djevojke neće odustati u ostvarenju svoga sna”, rekla je lijepa Arijalda.

Ono što slijedi nakon proglašenja pobjednice je photoshooting koji će biti realiziran u prelijepom ambijentu poznatog restorana “Četiri sobe gospođe Safije” u Sarajevu. Obzirom da pobjednica nije iz Sarajeva, za nju smo obezbijedili dva dana noćenja u luksuznom apartmanu hotela „Radon Plaza“gdje će kandidatkinja boraviti za vrijeme trajanja shootinga. A da bi ova nagrada imala istinsku vrijednost, angažirali smo izuzetno kreativan tim, kojeg čine najpoznatijia imena bh. modne scene i bez čije podrške ovaj projekat ne bi imao jednaku vrijednost.

Pobjednicu Izbora za Miss fotogeničnosti, Arijaldu Pjević,  će za profesionalni photoshooting pripremiti vrhunski make up artist, Slađana Milojević, visokorangirani frizerski saloni “M.Šabić”, na čelu sa Vahidinom Šabićem, a naša najpoznatija modna dizajnerka Svjetlana Ceca Vuković će posebno dizajnirati glamurozne haljine.

Konačni pečat i savršene fotografije će otisnuti izuzetni profesionalac i znalac u svome poslu, modni fotograf Vlado Soldo.

Sigurno će biti će posebno uzbudljivo pratiti cijeli tok događaja i onoga što nam uskoro slijedi.

NewsBlic online magazin u saradnji sa našim partnerima projekta želi istaći da ćemo nastaviti podržavati sve mlade ljude, u ovom slučaju mlade dame, koje se žele okušati u svijetu mode i time ostvariti svoj san!

Koristimo priliku da se zahvalimo našim partnerima projekta “IZBOR ZA MISS FOTOGENIČNOSTI”, bez bez čije podrške ovaj projekat ne bi imao jednak uspjeh!

partneri

Piše: A. Kovačević

Foto: A. Rovčanin, V. Soldo 

DSCF2089

DSCF2090

DSCF2098

DSCF2102

 

DSCF2107

DSCF2119

DSCF2126

IMG_0022 m

 

IMG_0024 m

IMG_0027 m

IMG_0029 m

IMG_0031 m

 

IMG_0032 m

IMG_0034 m

IMG_0038 m

IMG_0040 m

 

IMG_0042 m

IMG_0044 m

IMG_0045 m

IMG_0048 m

 

DSCF2131

DSCF2068

DSCF2146

DSCF2070

 

DSCF2160

DSCF2162

DSCF2164

DSCF2165

 

IMG_0056 a m

Untitled-1 m

#missfotogenicnosti