Pjevala je "Dodirni mi koljena" i lomila srca mnogih: Gdje je i kako danas izgleda Zana Nimani

Zana Nimani bila je pjevačica megapopularne grupe Zana i jedna od najvećih muzičkih zvijezda bivše Jugoslavije.

Autor A.B. - Objavljeno 2017-12-01 10:12:00

Lijepa Albanka bila je tiha patnja muškaraca diljem bivše Jugoslavije te je mnoge ostavila slomljena srca kad je prije 25 godina sve napustila i s mužem i kćeri preselila se u Kanadu. 

Radovan Jovićević i Zoran Živanović grupu Zana osnovali su 1979. godine, a ime je dobila upravo po lijepoj pjevačici. Počeli su kao grupa novog vala, no s vremenom su se prebacili na čisti pop-rok. 

Ogroman uspjeh donio im je hit "Dodirni mi koljena" koji su izdali 1982. godine. Tekst pjesme napisala je Marina Tucaković, kojoj je ta pjesma, također, bila prekretnica pa je i danas omiljeni tekstopisac mnogih srbijanskih izvođača. Popularna je ponovno postala 1999., kad ju je prepjevala Severina.

Nimani je 1984. godine odlučila napustiti bend i započeti solo karijeru, a 1986. godine objavila je album "Noćas pjevam samo tebi", nakon kojeg se prestala baviti muzikom. Zana se ubrzo nakon toga udala za supruga Đorđa te rodila kćer Teu.

Nekoliko mjeseci nakon njena rođenja, pjevačica je napustila Beograd, u kojem je dotad živjela i radila te se nikad više nije vratila. Danas, kako pišu mediji, radi kao menadžerica u jednoj finansijskoj tvrtki. Sudeći prema društvenim mrežama, više nema plavu kosu, po kojoj je mnogi pamte, već je postala crvenokosa.

#zananimani #pjevačica #dodirnimikolena #zana

Vezani clanci

SHOWBIZ

Dragana Mirković otkrila da li bi pr...

Ja razumijem borbu za rejting i to, ali možda bi tamo bilo drugačije - izjavila je Mirković
Autor: I.S. - Objavljeno 2017-12-13 19:54:00

SHOWBIZ

ZABORAVIO ALEKSANDRU: Uroš Živković...

Poslije raskida sa kolegicom Aleksandrom Mladenović, pjevač Uroš Živković prebolio je staru ljubav i konačno uplovio u novu vezu
Autor: I.S. - Objavljeno 2017-12-13 18:51:00

SHOWBIZ

NIKAD NEĆU SAZNATI DA LI ZBOG ABORTU...

Legenda narodne muzike Lepa Lukić zabrinula je cijelu naciju kada je plakala i jaukala u rijalitiju “Parovi” na pomen jednog učesnika tog programa da...
Autor: I.S. - Objavljeno 2017-12-13 18:38:00