Pjevala je "Dodirni mi koljena" i lomila srca mnogih: Gdje je i kako danas izgleda Zana Nimani

Zana Nimani bila je pjevačica megapopularne grupe Zana i jedna od najvećih muzičkih zvijezda bivše Jugoslavije.

Autor A.B. - Objavljeno 2017-12-01 10:12:00

Lijepa Albanka bila je tiha patnja muškaraca diljem bivše Jugoslavije te je mnoge ostavila slomljena srca kad je prije 25 godina sve napustila i s mužem i kćeri preselila se u Kanadu. 

Radovan Jovićević i Zoran Živanović grupu Zana osnovali su 1979. godine, a ime je dobila upravo po lijepoj pjevačici. Počeli su kao grupa novog vala, no s vremenom su se prebacili na čisti pop-rok. 

Ogroman uspjeh donio im je hit "Dodirni mi koljena" koji su izdali 1982. godine. Tekst pjesme napisala je Marina Tucaković, kojoj je ta pjesma, također, bila prekretnica pa je i danas omiljeni tekstopisac mnogih srbijanskih izvođača. Popularna je ponovno postala 1999., kad ju je prepjevala Severina.

Nimani je 1984. godine odlučila napustiti bend i započeti solo karijeru, a 1986. godine objavila je album "Noćas pjevam samo tebi", nakon kojeg se prestala baviti muzikom. Zana se ubrzo nakon toga udala za supruga Đorđa te rodila kćer Teu.

Nekoliko mjeseci nakon njena rođenja, pjevačica je napustila Beograd, u kojem je dotad živjela i radila te se nikad više nije vratila. Danas, kako pišu mediji, radi kao menadžerica u jednoj finansijskoj tvrtki. Sudeći prema društvenim mrežama, više nema plavu kosu, po kojoj je mnogi pamte, već je postala crvenokosa.

#zananimani #pjevačica #dodirnimikolena #zana

Vezani clanci

SHOWBIZ

LIJEPA VREMENA: Svi se pitaju čemu s...

Fuad Backović Deen je već neko vrijeme u Los Anđelesu gdje je stekao veliki broj prijatelja iz svijeta muzike, mode, glume, a on svakodnevno pokazuje...
Autor: I.S. - Objavljeno 2018-02-21 15:42:00

SHOWBIZ

NJENE PJESME SU HITOVI: Radila je ka...

Pjevačica je nedavno priznala da je nezadovoljna time što ima bore na licu, ali da je njen suprug oštri protivnik estetskih zahvata, tako da joj ne do...
Autor: I.S. - Objavljeno 2018-02-21 15:20:00

SHOWBIZ

SVI PRIČAJU O ONOME ŠTO SU KIJA I SL...

Nakon završetka "Zadrugovizije", na kojoj su učesnici pobrali simpatije gledalaca i pokazali se u potpuno novom i drugačijem svjetlu, zadrugari su se...
Autor: M.B. - Objavljeno 2018-02-21 14:45:00