Pet najvažnijih afirmacija Luise Hej

Luisa je isticala da je najvažnije da ljudi promjene misli i da će tako promjeniti i sam život. Govorila je da je najmoćnija afirmacija: "Život me voli. Samo dobro je preda mnom. Sve je u redu.

Autor A.B. - Objavljeno 2017-08-31 11:05:00

"Ja sam jedina sila u svom svijetu i ja stvaram miran život ispunjen ljubavlju i srećom.

" "Volim sebe ovakvu kakva sam.

" "Ja sam biće od energije i u potpunosti uživam u životu.

" "Život me voli i ja volim život."

"Moć je uvijek u sadašnjem trenutku.".

 

Život Luise Hej (Louise Hay) bio je inspiracija mnogima. Imala je teško djetinjstvo, napustili su je roditelji, silovao ju je komšija, živjela je na ivici gladi, a prekretnica u njenom životu bilo je izliječenje od raka koje je, tvrdila je, postigla afirmacijama, vizualizacijama, ishranom i psihoterapijom.

Samo zahvaljujući tome, govorila je, za samo šest mjeseci riješila se opake bolest - raka grlića materice od koga je oboljela u 51. godini. Bila je uvjerena da je to zadesilo zbog toga što je godinama u sebi držala ljutnju i bijes zbog svega što joj se u životu desilo. - Rak je bolest uzrokovana dubinskim i dugotrajnim zamjeranjem koje nosite u sebi dok doslovno ne počne da vas izjeda.

je duboka tajna ili tuga koja izjeda ili mržnja koja dugo traje. Ključ izlječenja je u ljubavi prema sebi i prihvatanju sopstvene ličnosti - rekla je u svojoj knjizi "Kako izliječiti duh i tijelo". Nakon što se okrenula pisanju knjiga uslijedio je i veliki uspjeh. Njena djela preporučivala je i sama Opra Vinfri (Oprah Winfrey( , a prevedena su na više od 30 svjetskih jezika..
 

#luisahej #knjiŽevnica