Otvoren prvi salon 'jaguar' i 'land rover' automobila u BiH

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović i britanski ambasador u BiH Edwars Ferguson otvorili su prvo predstavništvo, salon i servis ''jaguar'' i ''land rover'' automobila u BiH

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-09-08 20:15:00

Svečano otvaranje salona, sa sjedištem u sarajevskom naselju Šip, kako je istaknuto, još je jedan primjer dobre saradnje bosanskohercegovačkih i britanskih firmi.  

"Ovo je primjer koji treba podržati, a ja to činim svojim dolaskom ovdje", kazao je Šarović naglašavajući da je sve veći broj velikih projekata iz Ujedinjenog Kraljevstva u BiH.

Naglasio je da su BiH potrebni najbolji da bi i drugi mogli slijediti njihov primjer. 

"U sedam mjeseci ove godine obim investicija je porastao u odnosu na raniji period, ali potrebno je mnogo više da bi zemlja krenula putem razvoja, i da bi mlada radna snaga dobila radna mjesta", istakao je Šarović je čestitao svima koji su doprinijeli da BiH dobije ovakav salon.

Ambasador Ferguson je naveo da je ovaj događaj dobra vijest i za BiH i Veliku Britaniju.

Poručio je da je ''jaguar'' jedan od najpoznatijih britanskih brendova kojeg odlikuje vrhunska inovativnost i kvalitet.

"Za nas je ovo pokazatelj uspjeha i rasta automobilskog sektora",  rekao je Ferguson te dodao da je prošle godine u njegovoj zemlji proizvedeno 1,8 miliona automobila.

Izrazio je zadovoljstvo da se u Goraždu proizvode dijelovi koji se ugrađuju u ''jaguar'' i ''land rover'' automobile te izrazio nadu da će dvije zemlje još više sarađivati i da će biti i druge prilike za ujedinjenje talenata i stvaranje proizvodnje visokih svjetskih standarda. Najavio je da će se o tome razgovarati u Londonu na forumu dvije države u organizaciji Ambasade BiH u tom gradu.

#jaguar #landrover #prvisalonubih #mirkošarović #svecanootovrenje #naseljesip #sarajevo