OTKRIVENA POSLJEDNJA ŽELJA GLUMAČKE LEGENDE: Na ovom mjestu će otići u vječnost

Ljubiša Samardžić preminuo je prošlog petka u 81. godini nakon duge i teške bolest

Autor A.B. - Objavljeno 2017-09-11 14:18:00

Na vječni počinak bit će ispraćen u četvrtak na Novom groblju u Beogradu, saopštila je porodica Samardžić. 

Polaganje urne bit će obavljeno u krugu najbližih. 

Niko od nadležnih institucija tokom jučerašnjeg dana nije mogao da odgovori hoće li Samardžić biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana, pored velikana Bate Živojinovića i Dragana Nikolića, ili u porodičnoj grobnici svog jedinca.

- Gradonačelnik je juče uputio telegram saučešća porodici Samardžić. Smatram da je Ljubiši mesto u Aleji. Čovjek s takvim delom i zaostavštinom u kinematografiji to zaslužuje. Učinićemo sve da se izborimo za to. U ovom trenutku nemamo informaciju da će tako i biti - rekla je Ivona Jevtić, gradski sekretar za kulturu.

Odluku o tome gdje će biti sahranjena značajna ličnost donosi porodica. Smoki je u mnogim intervjuima govorio da svake nedjelje odlazi na sinov grob. 

I legendarna Mira Stupica bila je kremirana, a njena urna s pepelom položena je pored njenog supruga Bojana Stupice. Slično su uradile i porodice Arsena Dedića i Đuze Stojiljkovića.

Ljubiša Samardžić najteži životni udarac doživio je kada je ostao bez sina Dragana, koji je preminuo u 34. godini od leukemije. U potresnom razgovoru prije nekoliko godina sa novinarom Nenadom Milenkovićem otkrio je da je zbog gubitka sina njegov život izgubio smisao.

- Od kada smo formirali porodičnu produkciji više godina, naš Gaga je obavljao veoma delikatne produkcijske poslove. Poslije njegovog odlaska produkcija je ostala bez glave. Majka neko vrijeme nije mogla ništa da radi, jer je njegov odlazak trebalo izdržati. Kada je Gaga odlazio mislio sam da neću moći da izdržim i da će mi uskoro doći kraj, ali me Mira trgnula i natjerala da radim, jer ću u tome, kako je rekla, naći smisao opstanka. Kako je vrijeme promicalo, a teret postajao sve veći i veći na mojim plećima jer je dugove trebalo vratiti, Mira je shvatila situaciju i spontano je zauzela njegovo mjesto u produkciji - ispričao je Ljubiša

#ljubišasamardžić #glumačkalegenda #posljednjaželja