dnevni-zivot

Od vikenda prestanak padavina i porast temperatura


utorak će u BiH biti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će se kretati između 8 i 12, a na jugu od 13 do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 24, na jugu do 27 stepeni.

srijedu će u BiH biti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa jačim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom će iznositi između 8 i 13, na jugu od 13 do 17 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 24, na jugu BiH do 26 stepeni.

četvrtak će biti pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Više padavina biće prijepodne. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14, na jugu BiH do 18. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 20, na jugu BiH od 21 do 24 stepena.

petak prognozira se pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine uglavnom u Bosni. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 11, na jugu do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu BiH do 24, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Razvedravanje slijedi od vikenda, a prema podacima Accuweathera sunčano i toplo vrijeme preovladavat će cijelu narednu sedmicu.