Objavljene fotografije s posljednjeg leta kćerke turskog tajkuna

Bogata nasljednica porodice Basaran i kćerka tajkuna Husejina Bašarana, dvadesetogodišnja Mina, koja se sredinom aprila trebala udati za Murata Gezera,uspješnog biznismena iz Istanbula, zajedno sa još sedam svojih prijateljica, dvije pilotkinje i jednom stjuardesom, bila je na putu iz Dubaija za Tursku.

Autor J.A. - Objavljeno 2018-03-13 13:41:00

Turska štampa često je pisala o Mini i njenom vjereniku Muratu, jer su oboje bili mladi, bogati, vrlo uspješni u svojim poslovima i poznata lica turskog jet-seta.

Mediji su objavili i Minine posljednje fotografije, na kojima je u društvu svojih sedam prijateljica, te fotografije iz aviona i prije samog polijetanja letjelice za Dubai, gdje su djevojke otputovale da bi proslavile Minine zaruke s Muratom. 

Na jednoj od fotografija vidi se kako Mina ulazi u avion s buketom cvijeća, dok je na drugoj s prijateljicama, ali i pilotkinjama i stjuardesom koje su joj također bile poznanice.

Letjelica je bila u vlasništvu kompanije njenog oca, koji je neko vrijeme bio predsjednik turskog fudbalskog kluba Trabzonspor. 

Među sedam Mininih prijateljica koje su stradale bilo je i poznanica koje je nedavno upoznala, a neke poznaje odavno, poput poznate modne dizajnerice Liane Hananel, koja ima svoju marku poznatih kupaćih kostima.

Uzroci nesreće još se istražuju. Navodno je u letjelici izbio požar i nestalo je kisika, a tu tvrdnju potkrepljuje informacija da je avion naglo izgubio na visini. Druga verzija kaže da je problem nastao ako je avion sišao s automatskog pilota i da je potrebna ozbiljna snaga da bi se održao poslovni avion, a da to pilotkinje nisu bile u stanju uspješno iskoordinirati. 

Tijela poginulih djevojaka još se nalaze u Iranu te će, po završetku obdukcije, biti prevezena u Tursku. 

 

#fotografije #let.nesreća #rurska #tajkun #kćerka

Vezani clanci

SVIJET

Tramp i Makron složni: Rusija je odg...

Predsjednici SAD Donald Tramp i Francuske Emanuel Makron saglasili su se da treba reagirati u pravcu Rusije u vezi sa incidentom u kojem je otrovan bi...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-03-21 19:44:00

SVIJET

Zaharova: Neprihvatljivo Džonsonovo...

Izjave britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona u kojima poredi Rusiju i Njemačku pod vođstvom Adolfa Hitlera nisu prihvatljive, izjavila...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-03-21 19:18:00

SVIJET

Objavljen identitet bombaša iz Teksa...

Američki mediji su objavili identitet osumnjičenog bombaša koji je postavio nekoliko eksplozivnih naprava u Austinu, prenosi BBC.
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-03-21 19:00:00