Objavljene fotografije s posljednjeg leta kćerke turskog tajkuna

Bogata nasljednica porodice Basaran i kćerka tajkuna Husejina Bašarana, dvadesetogodišnja Mina, koja se sredinom aprila trebala udati za Murata Gezera,uspješnog biznismena iz Istanbula, zajedno sa još sedam svojih prijateljica, dvije pilotkinje i jednom stjuardesom, bila je na putu iz Dubaija za Tursku.

Autor J.A. - Objavljeno 2018-03-13 13:41:00

Turska štampa često je pisala o Mini i njenom vjereniku Muratu, jer su oboje bili mladi, bogati, vrlo uspješni u svojim poslovima i poznata lica turskog jet-seta.

Mediji su objavili i Minine posljednje fotografije, na kojima je u društvu svojih sedam prijateljica, te fotografije iz aviona i prije samog polijetanja letjelice za Dubai, gdje su djevojke otputovale da bi proslavile Minine zaruke s Muratom. 

Na jednoj od fotografija vidi se kako Mina ulazi u avion s buketom cvijeća, dok je na drugoj s prijateljicama, ali i pilotkinjama i stjuardesom koje su joj također bile poznanice.

Letjelica je bila u vlasništvu kompanije njenog oca, koji je neko vrijeme bio predsjednik turskog fudbalskog kluba Trabzonspor. 

Među sedam Mininih prijateljica koje su stradale bilo je i poznanica koje je nedavno upoznala, a neke poznaje odavno, poput poznate modne dizajnerice Liane Hananel, koja ima svoju marku poznatih kupaćih kostima.

Uzroci nesreće još se istražuju. Navodno je u letjelici izbio požar i nestalo je kisika, a tu tvrdnju potkrepljuje informacija da je avion naglo izgubio na visini. Druga verzija kaže da je problem nastao ako je avion sišao s automatskog pilota i da je potrebna ozbiljna snaga da bi se održao poslovni avion, a da to pilotkinje nisu bile u stanju uspješno iskoordinirati. 

Tijela poginulih djevojaka još se nalaze u Iranu te će, po završetku obdukcije, biti prevezena u Tursku. 

 

#fotografije #let.nesreća #rurska #tajkun #kćerka

Vezani clanci

SVIJET

Procurio uznemirujući snimak mučenja...

U Rusiji je otvorena istraga nakon što su aktivisti objavili snimak na kojem čuvari u zatvoru Jaroslav muče jednog od zatvorenika.
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-07-21 15:20:00

SVIJET

AUSTRIJA: Državljanin BiH u 17 dana...

Austrijska policija objavila je da je uhapsila 37-godišnjeg državljanina BiH koji je oborio neslavni rekord. U periodu od 21. juna do 8. jula, dakle z...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-07-21 14:44:00

SVIJET

Horor u Americi: Nekoliko tornada un...

Američku saveznu državu Iowau pogodilo je nekoliko tornada koji su ostavili za sobom pustoš.
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-07-21 14:37:00