Novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu

Sarajevska filharmonija će svoju publiku i ove godine obradovati svečanim Novogodišnjim koncertom u Narodnom pozorištu Sarajevo u nedjelju 31. decembra s početkom u 19.30 sati

Autor A.I.M. - Objavljeno 2017-12-23 11:09:00

Čarolija ove najpopularnije noći u toku godine počinje već u 19 sati kada će posjetioci, već od ranih večernjih sati, uz piće dobrodošlice i izvedbe valcera i polki Gudačkog kvinteta Sarajevske filharmonije, uploviti u svijet klasične muzike.

Sarajevske filharmoničare ove godine će predvoditi maestro Tomislav Fačini, a svečanu atmosferu ovogodišnjeg koncerta upotpunit će izvedbe popularnih arija i dueta gostiju iz Hrvatske, tenora Miljenka Đurana i mlade sopranistice Monike Cerovčec. Na programu će biti izvedena djela Straussa, Hačaturjana, Lehára, Griega, Borodina, Puccinija...

Vjerna publika će biti počašćena prigodnim darovima ovogodišnjeg prijatelja Filharmonije firme L'Oréal Paris i dugogodišnjeg sponzora Unicredit banke.

Ne propustite čaroliju novogodišnje noći uz Sarajevsku filharmoniju.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo do petka 29. decembra u terminima od 9 do 11.30 i od 15.30 do 19 sati.

#koncert #novogodisnji #sarajevskafilharmonija