NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD GORAŽDA, MAJKA GLEDALA KAKO JOJ KOSI DJECU: Državljanin Srbije ubio djevojčicu, njeni sestra i brat povrijeđeni

Sedmogodišnja djevojčica iz Novog Goražda je poginula, a njena petogodišnja sestra i dvogodišnji brat su povrijeđeni juče kada ih je na trotoaru udario motocikl kojim je upravljao državljanin Srbije Vukašin Ćuričić (27).

Autor I.S. - Objavljeno 2017-06-09 14:51:00

Stravična saobraćajna nesreća odigrala se pred očima majke mališana koja je sa njima hodala trotoarom.

Prema izjavama očevidaca, smrtno je stradala djevojčica N.T., učenica prvog razreda Osnovne škole ”Vuk Karadzić” u Kopačima, opština Novo Goražde, koja je sa majkom i bratom i sestrom krenula u školu, prenosi visegrad24.info.

Direktor ove škole Momir Radojičić, izjavio je da je jako potresen ovim događajem, te da će sutra izostati planirana zabava za učenike Devetih razreda u centralnoj školi u Višegradu.

Učiteljica Vanja Keranović od tuge nije mogla dati nikakvu izjavu za medije.

Vozač je nakon nesreće uhapšen.

Tragedija se dogodila oko 12.30 časova na oštroj krivini u Novom Goraždu. Nesretna devojčica od zadobijenih povreda nastradala na licu mjesta. Njenoj sestri i bratu ljekarska pomoć ukazana je u bolnici Goražde odakle je maloljetnica prevezena u fočansku bolnicu.

Prema nezvaničnim informacijama do saobraćajne nesreće je došlo kada je motociklista zbog brze vožnje izletio u krivini sa saobraćajnice i udario djecu koja su bila na trotoaru.

Ljekar u kantonalnoj bolnici Goražde u koju su primljeni povređeni maloljetnici, Azra Mukanović-Alihodžić rekla je da preminula djevojčica imala teške povrede glave.

- Ona je u bolnicu dovezena bez znakova života. Pokušali smo reanimaciju ali nažalost bez uspjeha - kazala je Mukanović-Alihiodžić.

Prema njenim riječima druga djevojčica bila je svjesna a nakon pregleda hirurga upućena je na dalje liječenje u bolnicu u Foči radi detaljnijeg pregleda.

- Nakon pregleda naših ljekara povrijeđenom dječaku ustanovljene su lakše povrede i on je zadržan u našoj bolnici na dodatnim pregledima - kazala je ljekar.

Kako se saznaje, djeca su u bolnicu dovezena privatnim automobilom i sa njima je bila majka.

Prema riječima očevidaca u trenutku nesreće djeca su bila sa majkom na trotoaru kada je u velikoj brzini naišao motocikl.

- To je bilo strašno. Izgubio je kontrolu i izleteo s puta.  Pokosio je djecu. Mislio smo da su svi mrtvi - kazao je jedan od očevidaca koji nije želio da mu objavimo ime.

Prema njegovim riječima nesretna žena kobnog dana sa djecom je krenula u školu kada se samo na 50 metara od njihove kuće dogodila tragedija.

U Policijskoj upravi Foča rekli su da je policija o ovom slučaju obavijestila nadležno tužilaštvo i da je u toku istraga u cilju utvrđivanja uzroka ove saobraćajne nesreće.

Dan žalosti u Novom Goraždu

Zbog stradanja djevojčice u stravičnoj saobraćajnoj nesreći danas je na području opštine Novo Goražde proglašen dan žalosti.

Otkazane su sve javne manifestacije. U svim ugostiteljskim objektima na području opštine nije dozvoljeno emitovati muziku.

 

#tragedija #goražde #djevojčica #detalji