Nevjerovatne ljudske sudbine: Potresne fotografije koje su zapanjile svijet

Fotografije koje pričaju zapanjujuće priče

Autor A.B. - Objavljeno 2017-10-24 15:44:46

Od scena velike ljudske tragedije do neposredne opasnosti, ove fotografije nikog ne ostavljaju ravnodušnim

1. Posljednji zagrljaj

Ova fotografija prikazuje posljednji zagrljaj para koji je svoj život skončao nakon kolapsa zgrade u kolapsu zgrade u Bangladešu, u blizini Dhake. Nakon otkapanja ruševine u potrazi za preživjelima, spasioci su pronašli ovaj par, a rijetko tko je u tom trenutku uspio zadržati suze. 

2. Pad u smrt

Tijekom terorističkih napada na SAD 11. rujna, brojni su zarobljeni u Svjetskom trgovinskom centru spas od vatre odlučili potražiti tako da su sami odlučili o načinu na koji će umrijeti. Ova fotografija je ovjekovječila prizor čovjeka koji se bacio iz viših katova u smrt.

3. Oči djeteta

Fotografija koju je uslikao Raghu Rai nastala je nakon kemijske nesreće u Bhopalu tijekom 1984. Raghu je s nastalim fotografijama napravio izložbu kako bi prikupio novac za liječenje preživjelih. 

4. Izgladnjeli

Fotografija Kevina Cartera koja je osvojila Pulitzera prikazuje izgladnjelo dijete u Sudanu koje puže do centra u kojem daju hranu. Iza njegovih leđa vreba strvinar, njušeći svoju sljedeću potencijalnu žrtvu.

5. Nestajanje

Još jedna šokantna fotografija gladi ona je Mikea Wellsa, koja prikazuje ruku dječaka iz Ugande koju je pružio misionaru. Ova je slika stalan podsjetnik neimaštine i očaja koji vlada u jednima dijelovima svijeta, dok se u drugima razbacuje s nepotrebnim luksuzom.

6.Posve miran

Redovnik Thich Quang Duc odlučio se žrtvovati tako da se zapalio, a sve kako bi ukazao na rastuće napetosti između katolika i budista u Vijetnamu. Redovnik se nije micao i ostao je posve miran, čak i dok je njegovo tijelo gorjelo.

7.Do kraja vjeran

Pas Leao drugi dan zaredom ne miče se s groba svog preminulog vlasnika, koji je umro u teškim erozijama i urušavanjima tla kraj brazilskog Rio de Janeira 2011.

8. Prijatelji

Vatrogasac daje koali vodu nakon groznih požara na području Victorije u Australiji.

9. Posao vrijedan života

Fotografija prikazuje kirurga nakon 23-satne uspješne operacije transplantacije srca. Njegova asistentica, premorena, spava u kutu prostorije.

10. Nerazdvojni

Fotografija prikazuje grob žene katolkinje kojoj nisu dopustili da bude pokopana s mužem, jer je on protestant. Ipak, obitelj je odlučila na neki način "spojiti" njihova vječna počivališta. 

 

 

#fotografije #svijet #potresno #zapanjujuće #ljudskesudbine

Vezani clanci

ZANIMLJIVOSTI

Uhvatio konobaricu za stražnjicu, pa...

Ryan Cherwinski, 31-godišnjak iz Georgije (SAD), zauvijek će pamtiti trenutak kada je u prolazu odlučio dodirnuti stražnjicu konobarice u pizzeriji u...
Autor: J.A. - Objavljeno 2018-07-20 19:35:00

ZANIMLJIVOSTI

Otvorili sarkofag star 2.000 godina,...

Sarkofag težak 30 tona najveći je ikad otkriven u Kairu, što je pokrenulo priče u lokalnim, ali i svjetskim medijima da bi moglo da se radi o posljedn...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-07-20 12:39:00

ZANIMLJIVOSTI

Regiju nasmijala scena sa svadbe: Ka...

Društvenim mrežama u Srbiji posljednjih se dana dijeli fotografija jedne uzvanice na svadbi koja je poput mnogih drugih došla u cipelama s visokom i t...
Autor: E.H. - Objavljeno 2018-07-20 12:19:00