Napravite mirisnu, ukrasnu i unikatnu svijeću

Kreativnost je odlika inteligentnih, ili inteligencija kreativnih?

Autor I.S. - Objavljeno 2017-10-31 17:44:59

Nije ni važno koliko činjenica da je to osobina koju svi želimo. Zar nije divan osjećaj kad na kompliment ili jedno zapažanje možete odgovoriti: Hvala, to je moj ručni rad! Ne mora to biti džemper s mustrom, a zašto i ne?! Naše majke i nane su sa puno manje škole, mogućnosti i slobodnog vremena svojim rukama stvarale čudesa. Nećemo sada o kanalima, portalima, stranicama i svemu gdje možete “pokupiti” razne tutorijale, već vam nagovještavamo pozitivne vibracije i talasanje- uradi sama!

Uzmite jednu svijeću i istopite je na laganoj vatri, po želji dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja, jestive boje ili šarene bobice koje posipamo po dječijim tortama. Za decentniji izgled svijeće dodajte cimet, komadiće mahune vanilije, karanfiliće ili osušene, prekrasne cvjetove kardamona… U retro ambijent uklopit će se lavanda, mnogo lavande. Lavandu možete dodati u eteričnom ulju, nasitniti suhu, poigrati se slažući je uz unutarnji rub čaše ili tegle u koju ćete sipati vosak… Mnogo je načina, poigrajte se!

Prvobitni fitilj, konac uopotrijebite za svijeću koju pravite. Postavite ga i pažljivo sipajte. Sačekajte da se Vaša svijeća ohladi, stegne i… uživajte!

Svijeću možete sipati u čaše, tegle, silikonske kalupe za muffine ili fondan, čak i u koru narandže… 

#svijeća #unikatno #kreativnost #uradisam #recikliranje