Nakon 22 godine doznalo se tko je upucao Tupaca (VIDEO)

Priča o Tupacu Shakuru u današnje je vrijeme gotovo neodvojiva od gomile teorija zavjere koje su od 1996. hranile dokone umove gomile "detektiva amatera" čije su mnogobrojne verzije onoga što se "zaista dogodilo" preplavile medijski prostor. 

Autor J.A. - Objavljeno 2018-07-05 13:44:00

Teško je uopće izbrojati dokumentarce, knjige, novinske članke, forume, internetske stranice i blogove koji su se tijekom godina bavili ovom temom i u konačnici došli do zaključka da ne znamo ništa više nego smo znali u trenutku ubistva. 

Ono što znamo jest da je ubijen 7. septembra 1996. u pucnjavi ispred Cluba 662 u Las Vegasu. U tom trenutku bio je u autu čelnog čovjeka izdavačke kuće Death Row Records, Sugea Knighta. Hitno je prevezen u bolnicu, a preminuo je šest dana kasnije. Imao je samo 25 godina. 

Iako je osumnjičenika bilo mnogo, službena verzija događaja je da ga je upucao Orlando Anderson nakon fizičkog obračuna u MGM Grandu gdje su Shakur i njegova svita (uključujući i vječno problematičnog Knighta) nasrnuli na Andersona (inače, pripadnika bande Crips) zbog pljačke u kojoj je ranije te godine opljačkan jedan od članova Death Row ekipe. Cijeli su događaj zabilježile nadzorne kamere. 

Međutim, nove informacije napokon bi mogle rasvijetliti događaj koji već 22 godina kopka fanove. 

Bivši gangster Keefe D priznao je da je upravo on bio jedan od pomagača u ubistvu rap legende, a ovo priznanje pojavilo se u sklopu Netflixove nove serije "Unsolved, the Tupac and Biggie Murders".

Krivnja za ubistvo padala je sve na potezu od Tupacova rivala Notorious B.I.G.-a, Puff Daddyja, preko policije pa sve do Knighta. No, općeprihvaćena teorija je da je pucnjava rezultat sukoba losangeleških bandi, Bloodsa i Cripsa. 

Ukratko, Keefe D potvrdio je da je njegov nećak, Orlando "Baby Lane" Anderson, bio taj koji je ubio Tupaca što znači da je "šokantno otkriće" zapravo ono što smo znali od samog početka. No, u ovom slučaju daleko su zanimljiviji detalji pucnjave. 

Prema Keefeovoj priči, u noći ubistva, Tupac i Suge Knight koji nikada nije krio svoju povezanost s Bloodsima, napustili su MGM Grand, a Tupac je prije ulaska u Knightov BMW odlučio pozdraviti okupljene fanove. Nešto kasnije pored njih se zaustavio bijeli Cadillac i uslijedila je pucnjava u kojoj je Tupac pogođen četiri puta, dva put u prsa, jednom u ruku i jednom u bedro. 

Keefe D vozio je Cadillac u kojem su se nalazili Anderson i još dvojica pomagača, Terrence "T-Bone" Brown i DeAndre "Dre" Smith. Priznanje je dao u zamjenu za imunitet, a u snimci koja se prvi puta pojavila u seriji priznao je da je pištolj dao Dreu koji je odbio pucati. S druge strane, Anderson je pristao jer želio se osvetiti. 

"Dao sam ga Dreu i on je samo rekao 'ne, ne, ne', ali Lane je bio spreman. Nagnuo se, spustio prozor i upucao ih", čuje se na snimci. 

Upravo je zbog tog priznanja policija smatrala Andersona glavnim osumnjičenikom u pucnjavi. Anderson je to poricao i poginuo u pucnjavi u Los Angelesu dvije godine kasnije, prije nego mu je dokazana krivnja. 

U dokumentarcu koji se pojavio nešto prije Netflixove nove serije, Keefe D spomenuo je svoju upetljanost, ali odbio je imenovati Andersona zbog, kako je rekao, "uličnog kodeksa": "Bio sam glavni u Comptonu, diler i jedini preživjeli koji vam može ispričati stvarnu priču o ubistvu Tupaca". 

Nakon što su ga upitali tko je ispalio hice koji su ubili Tupaca, Keefe je tom prilikom samo rekao: "Znam samo da su došli sa stražnjeg sjedišta". 

Kyle Long, izvršni producent serije "Unsolved", rekao je da očekuje od policije da istraži Keefe D-ja: "Pojavio se na televiziji i priznao da je sudionik ubistva, a policija u Las Vegasu, barem koliko ja znam, ne radi ništa po tom pitanju. Mislim da je to nečuveno". 

Keefe pa tvrdi da se odlučio na priznanje jer boluje od raka i da više nema što izgubiti. 

Valja spomenuti i da nitko u ove 22 godine nije uhapšen zbog ubistvo legendarnog repera. BMW 750 u kojem je upucan u februaru je prodan za 1,5 miliona dolara, a rupe od metaka još su uvijek vidljive. 

Hoće li ovo umiriti teoretičare? Naravno da ne. Oni će i dalje tražiti odgovore u Tupacovom albumu "The Don Killuminati: The 7 Day Theory" gdje reper navodno otkriva tko ga je ubio i sugerira lažiranje vlastite smrti. 

I dalje će kriviti Biggieja i tvrditi da Tupac danas živi na Kubi ili u Somaliji. Bilo kako bilo, dobili smo potvrdu onoga što smo već znali, ali kao što to i inače biva, stvarnost je često preobična za neke.  

#tupacshakur #ubistvo #misterija #zavjera #priča #video